Alerji ile Baş Etmek İçin Sabah Erken Saatlerde Yapmamanız Gerekenler!

Baharın gelmesiyle birlikte polenler de ortaya çıkmaya başladı. Alerjisi olan kişiler için de zor bir döneme girmiş bulunmaktayız. Peki alerjiden korunmak için ne yapmalı? Alerjiden korunmak için dikkat etmemiz gereken birkaç maddeyi sizler için derledik.

16.05.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-11:15)

Baharın gelmesi ile birlikte alerjisi olanlar için mücadele dolu bir dönem de başlamış oldu. Fakat bu dönemi en sağlıklı ve hafif bir şekilde geçirmek isteyenler için alerjilerle mücadele etmenin ipuçlarını derledik. Alerji ile başınız dertteyse bu tavsiylere kulak verin.

ALERJİDEN KORUNMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT  

1. Sabahın erken vakitlerinde yaptığınız aktiviteleri en aza indirgeyin; çünkü polen sayıları çoğunlukla sabah saat 4 ile 8'de en yüksek seviyededir. Özellikle bu saat aralığında yaptığınız etkinlikler veya işlerinizi ertelemeye özen gösterin.

2. Polen mevsiminde giymek için birkaç ''güvenli'' kıyafet taşıyın. Bunlar, sadece iç mekanlarda giyinip eve girdiğinizde değiştirebileceğiniz kıyafetler olmasına dikkat edin. 

3. Cilt ve saçlarınıza yapışan poleni akıtmak için evde hemen duş yapın. Her ne kadar  geldiğinizde kendinizi iyi hissediyor da olsanız üstünüze polen yapışmış olabilir. İşte bu durumda eve gelir gelmez kıyafetlerinizi kirli sepetine atıp ılık bir duş almak size iyi gelecektir. 

4. Belirtilerin ciddiyetini azaltmak adına alerjenlere maruz kalmadan bir saat önce göz damlası, burun spreyi ve alerji ilaçlarınızı muhakkak kullanın!

5. Arılara da alerjiniz varsa parlak renkli, çiçek baskılı giysiler veya çiçek kokuları olan parfüm ve losyonlardan uzak durun. Bu tarz bir durum dışarı çıktığınızda arıları size daha fazla çekebilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal