Pişirilmiş Domatesin Faydalarına İnanamayacaksınız!

Her yemeğe yakışan, salataların vazgeçilmezi domatesin faydalarını hepimiz biliyoruz. Domatesin sağlığımıza olan yararları saymakla bitmiyor. Özellikle pişmiş domatesin kanser dahil birçok hastalığa iyi gelen bir besin olduğunu kanıtlayan faydalarını sizler için derledik.

16.05.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-10:12)

Sofraların vazgeçilmezi olan domatesin kanser dahil birçok hastalığa iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte kabızlık kanser kan basıncna iyi gelen domatesin faydaları...

 

KANSERLİ HÜCRELERİN SAYISINI AZALTIYOR  

İnsan sağlığına birçok yararı bulunan domatesin yapılan çalışmalara göre kanser araştırmalarında mutasyona uğrayan hücreler üzerinde pozitif etkileri tespit edilmiştir. 

SODYUM ORANINI DENGELİYOR   

Dometes vücudun sodyum oranını dengede tutan en önemli besindir. Bu sayede bilhassa kan basıncı sürekli değişen insanların muhakkak tüketmesi gereken besin grupları arasında yer almaktadır. 

KABIZLIĞI ÖNLÜYOR   

Pişirilmiş dometesin bir diğer faydası da içerisinde bulunan lifler sayesinde kabızlığın önüne geçmesidir. Sadece burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunuyor. O da kabuklarıyla çok fazla tüketmemektir. Çünkü domtes kabuğu kabızlığa sebep olabiliyor. 

RUHSAL SORUNLARA İYİ GELİYOR  

Pişirilmiş domatesin iyi geldiği durumlardan biri de ruhsal sorunlardır. Pişirilmiş domates ciddi ruhsal problemlerin ortadan kalkmasına destek olan bir besindir. Özellikle pişirilerek yenen domates bu faydayı iki kat daha fazla karşılar.

PROSTAT KANSERİNİ ENGELLİYOR   

Güçlü antioksidanları sayesinde vücuda nüfuz eden kanserli hücrelerin sayısını eksilterek, bağışıklık sisteminin bu hücrelere karşı direnç kazanmasını sağlar. Özellikle erkek hastalığı olan prostat kanserini önlemede en etkili doğal yöntemdir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal