Çocuklarda Ağız İçi Yaraları Nasıl İyileşir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Çocuklarda ağız yarası oldukça yaygın olan bir problemdir. Bu sorun çocuklarda ağrı, yeme, içme ve konuşmada zorlanmaya sebep olmaktadır. Çocuklarda ağız yarası ciddi bir problem olmasa da rahatsız edicidir. Peki ağız yaralarına hangi bitkiler iyi gelir sizin için derledik.

15.05.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-15:09)

Çocuklarda oluşan ağız içi yaraları genellikle yanak ve dudak içleri, diş eti tabanı ve dil altında meydana gelmektedir. Ağız içinde meydana gelen bu yaralar çocuklarda özellikle yeme, içme ve diş fırçalama esnasında acıya sebep olmaktadır. Buna iyi gelen bitkiler ise şunlardır;

 

BAL  

Baldaki mikrop karşıtı ve antioksidan bileşenler ağızdaki yaraların geçmesinde oldukça yardımcıdır. Bal ayrıca vücutta susuzluğu önler ve nem verir. Dahası bal; vücutta yeni dokuların oluşumasını hızlandırır ve yara izlerinin kalıcı olmasını engeller. Ağız yarası olan yere bal sürün.

ZERDEÇAL  

Zerdeçal da çok etkili bir doğal bitkidir. Üstte bahsettiğimiz antiseptik, iltihap engelleyici ve bakteri karşıtı özellikleri ile bal ve zerdeçal karışımı ile yaralarda iyileşme sağlanır. Bal ve zerdeçal karışımın ağız içindeki yaralar üstüne sürün.

SALLAMA ÇAY  

Sallama çay çocuklardaki ağız içi yaralarının kurumasını sağlar. Çayını içmek için hazırladığınız sallama çay poşetini sudan çıkarın ve buzluğa atın. Buzlukta donan poşet sallama çayını ağızdaki yaralar üstünde 5 dakika bekletin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal