Aktardan Bitki Çayı Alırken Dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte insanlar kendilerini aktarlara atıyor. Kışın hastalıklardan korunmak için bitkilerin gücünden faydalanmak isteyenlerin uğrak yeri aktarlar. Ancak aktarlar şifa yerine zehir satıyor olabilir. Neden mi? Cevabı haberimizde.

04.01.2019-14:37 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-14:30) Aktardan Bitki Çayı Alırken Dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte insanlar kendilerini aktarlara atıyor. Kışın hastalıklardan korunmak için bitkilerin gücünden faydalanmak isteyenlerin uğrak yeri aktarlar. Ancak aktarlar şifa yerine zehir satıyor olabilir. Neden mi? İşte yanıtı...

Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel ise aktardan alınan bitki çayları yerine paket çayların alınması gerektiğini söylüyor. Sebebini ise şöyle açıklıyor;"Aktarlardan bitki çayı kesinlikle alınmamalı. Bu çayların içlerinden solucan, salyangoz gibi benzeri canlılar çıkabiliyor. Mesela rezene diye nane çayı satıyorlar çünkü fark edilmiyor. Satılan papatyalarda tıbbi papatya değil bu sebeple işe yaramıyorlar.”

ŞİFA DEĞİL ZEHİR

Soğuk havalarda çok sık yaşadığımız grip, nezle gibi birçok hastalıkta çözümü bitkilerde arıyoruz. Ancak aktarlarda bulunan bitki çaylarının analizi yapıldığında şifa sandığımız birçok ürünün aslında zehir olduğu ortaya çıkıyor.

İnternette çok fazla bilgi karmaşası var. Bu yüzden yanlış bilinen birçok doğru olduğunu ifade eden Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı son olarak şunları söylüyor; “Örneğin çörek otu yağı uçucu olduğundan öğütüldükten sonra uçup gidiyor yani biz eve gelene kadar yağ gittiği için yararı da kalmıyor.eten tohumu taze taze öğütülerek suyun içine koyulup 30 dakika bekledikten sonra tüketildiğinde kabızlığa çözüm olur. Halk arasında bilinen yoğurdun içine keten tohumu atmak yanlış bir uygulama.”

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal