Kadayıflı Paşa Sarma Tatlısının Tarifi

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız size bir önerimiz var. Kadayıflı paşa sarma tatlısı muhallebi ve kadayıfın birlikteliğinden oluşuyor.

04.01.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-13:09) Kadayıflı Paşa Sarma Tatlısının Tarifi

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız size bir önerimiz var. Kadayıflı paşa sarma tatlısı muhallebi ve kadayıfın birlikteliğinden oluşuyor. İşte hem pratik hem çok lezzetli olan kadayıflı paşa sarma tatlısının tarifi...

Gerekli malzemeler;

- 250 gram kırık kadayıf

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 2 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebi için;

- 4 su bardağı süt

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı toz şeker

- 125 gram tereyağı

- 1 paket vanilya

İç malzemesi için;

- 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı;

Kadayıfı tereyağı ve şeker ile bir kapta harmanlayıp rengi çok az değişene dek geniş bir tavada kavurun. Kadayıfı pişirme kağıdı serilmiş orta boy bir fırın tepsisine yayın. Muhallebi için tereyağı dışında kalan malzemeyi derin bir tencereye alın ve homojen bir hal olana kadar çırpın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana dek pişirin. İyice koyulaşınca altını kapatın ve içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Mikserle 5-6 dakika pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın ve kadayıfın üzerine yayın. 4-6 saat buzdolabında dinlendikten sonra muhallebiyi 12 parça olacak şekilde bölün. Bir parçanın ucuna dövülmüş ceviz serpip rulo yapın. Kalan dilimleri de aynı şekilde hazırlayıp soğuk servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal