Diyet Yapanlar Dikkat! Bu Hatalar Kilo Aldırıyor

Diyet yapmaya başlayanlar kilo verdikçe motive olur ve bu düzene devam eder. Ancak belli bir süreden sonra kilo kaybı durur. Bu durumun sebebi yaptığımız bazı hatalar olabilir. Peki nedir bu hatalar?

04.01.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-12:55) Diyet Yapanlar Dikkat! Bu Hatalar Kilo Aldırıyor

Diyet yapmaya başlayanlar kilo verdikçe motive olur ve bu düzene devam eder. Ancak belli bir süreden sonra kilo kaybı durur. Bu durumun sebebi yaptığımız bazı hatalar olabilir. Peki nedir bu hatalar? İşte yanıtı...

Öğle veya akşam Yemeğini Dışarıda Yemek

Başlarda her öğünü kendiniz hazırlarsanız ancak zaman geçtikçe öğünün birini dışarıda tüketmeye başlayabilirsiniz. Bunun için birkaç önerimiz var aksi takdirde kilo alabilirsiniz. Dışarıda yiyecekseniz ızgara tavuk, balık gibi az yağlı pişirilen menüleri tercih edin. Yanına pilav, makarna almak yerine salata veya haşlanmış sebze isteyin.

Aile Ziyaretlerinde Bol Yiyip İçmek

Diyet yaparken aile ziyaretlerine katılmak durumunda kalabilirsiniz. Lezzetli yemekleri geri çevirmek zor gelebilir ancak kalorili olan yiyeceklerden kendinize küçük bir porsiyon hazırlayıp, sebze ve salatalardan daha fazla tüketebilirsiniz. Yoğurt tüketmeyi de unutmayın.

Ara Öğünlerin Atıştırma Olması

Öğün saatlerinde yaşanan değişiklikler kilo alınmasının en büyük nedenlerindendir. Eğer ana öğünden 1 saat sonra acıktıysanız, ana öğünde almanız gereken kaloriyi tamamlamadınız demektir. Ana öğünlerinizin içeriğini mutlaka tamamlayın ve öğünler arasında 3-4 saat olmasına dikkat edin.

Kahvaltıyı Atlamak

Kapıdan çıkmadan önce hiçbir şey yememek, 1 bardak kahve içmek kilo kaybetmeniz için kötü bir yoldur. Eğer kahvaltı etmeye vaktiniz yoksa, evden çıkmadan önce bir meyve veya 1 kutu süt alıp çıkın.

Tartıdan Mucize Beklemek

Genellikle ilk 3 ayın sonunda yeni 3 aylık bir zaman dilimi için kilo kaybı yavaşlar. Bu süreçte aktivitenizi artırın. Devam eden kilo kaybınız haftada 500 gram ile 1 kg arasında olmalı. Birçok insan daha fazlasını hedefler. Gerçekçi olmayan bu hedefine ulaşamayınca da diyeti bırakır. Unutmayın ki hızlı giden kilolar hızlı bir şekilde geri gelir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal