Uzmanlar Uyarıyor: Yaz Aylarında Beyaz ve Bol Giysiler Giyin

Güneşli ve sıcak havaların gelmesi özellikle kalp hastaları için riskler taşıyor. Sıcaklığın bunaltan etkisini daha az hissetmek için öğlen saatlerinde dışarı çıkılmamasını tavsiye eden uzmanlar, yazın güneşin etkisini azaltmak için beyaz ve bol giysiler giyilmesini önerdi.

30.05.2019-13:25 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-12:52)

Stres, kaygı gibi faktörlerin kalp hastaları için risk barındırdığını dile getiren uzmanlar, yazın güneşli ve sıcak havanın da kalbi etkileyen faktörler olduğunu belirtiyor ve bazı öenrilerde bulunuyor.

AZ AZ SIK SIK YEMELİ  

Kalp hastalıklarından sakat kalanların sayısının azaldığına dikkati çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Ancak hastalık çoğaldı. Çünkü erken tanı konuyor. Hatta bazı sessiz kalp hastalıkları da çok erken tanı konularak,tedavi edilebiliyor" diye konuştu.

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların arttığına değinen Sönmez, özellikle bazı hastaların ilaçlarının tekrar düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

YAZIN FAZLA SU KAYBEDİLİYOR  

"Kaybedilen suyu mutlaka yerine koymal. Bu ciddi ciddi hastaların elektrolit dengesini bozuyor. Kışın kullanılan kadar idrar söktürücü kullanılmaması gerekiyor. Daha az idrar söktürücü kulanılmalı. Özellikle sıcak havalarda güneşin direkt geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında güneş altında olmamalılar. Kalp hastalarının mümkün olduğunca sıcak havalarda beyaz ve bol giyinmeleri gerekiyor. Az az, sık sık yemek yemeliler. Bol karbonhidratlı, yağlı ürünlerden kesinkes uzak durmaları gerekiyor."

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal