Joe Biden Senato'ya Tepki Gösterdi

Joe Biden Trump'ın Azil Yargılamasında Aklanmasına Tepki Gösterdi.

14.02.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 14.02.2021-14:42) Joe Biden Senato'ya Tepki Gösterdi

Amerika'n Başkanı Joe Biden, Kongre baskınını teşvikle suçlanmaktan yargılanan eski Başkan Donald Trump’ın Senato'da aklanmasına tepki gösterdi. 'Tarihimizin bu üzücü bölümü bize demokrasinin kırılgan olduğunu ve savunulması gerektiğini hatırlattı' ifadesinde bulundu. 

Joe Biden, Trump'ın Senato'daki azil yargılamasında suçsuz bulunmasının sonrasında yaptığı açıklamada, Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell da dahil azle karşı çıkanların Trump'ın görevini 'utanç verici bir şekilde kötüye kullandığına' dair düşüncesi söyledi.


TRUMP AZİL YARGILANMASINDA AKLANDI

100 sandalyeli Senato'nun kararına rağmen Trump'a yönelik suçlamanın tartışma yaratmayacağını ifade eden Joe Biden, 'Tarihimizin bu üzücü bölümü bize demokrasinin kırılgan olduğunu ve her zaman savunulması gerektiğini hatırlattı' dedi. 

Amerika'da şiddet ve aşırıcılığa yer olmadığını belirten Biden, 'Amerikalılar ve özellikle de liderler olarak her birimizin gerçeği savunmak ve yalanların üstesinden gelmek gibi bir görev ve sorumluluğu var. Bu sivil savaşa böyle son verir ve ulusumuzun ruhunu bu şekilde iyileştirebiliriz' dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal