Son Dakika! O ülkede sıcak gelişme: Başbakana silahlı saldırı!

Slovakya'da yaşanan son dakika gelişmeleri ülke ve uluslararası kamuoyunu derinden sarsıyor. Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik silahlı bir saldırı gerçekleştiği ve Başbakan'ın yaralandığı bildiriliyor. Slovak medyasından gelen haberlere göre, Fico'nun vurularak yaralandığı ve hemen hastaneye kaldırıldığı ifade ediliyor. Saldırganın ise yakalandığı belirtiliyor.

15.05.2024-16:35 - (Son Güncelleme: 15.05.2024-16:46) Son Dakika! O ülkede sıcak gelişme: Başbakana silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Fico'nun silahlı saldırıya uğraması, ülkede büyük bir şok etkisi yaratmış durumda. Slovak liderin, Bratislava'nın kuzeyindeki Handlova kasabasında bir toplum merkezinin önünde destekçileriyle buluştuğu sırada gerçekleştiği aktarılıyor. Olay anında hükümet toplantısı için kasabada olduğu ve rutin bir etkinliğe katıldığı ifade ediliyor.

1 kişi gözaltına alındı

Slovak polisinin, saldırıyla ilgili bir kişiyi gözaltına aldığı haberleri de geliyor. Olay yerindeki gazeteciler, çok sayıda silah sesi duyulduğunu belirtiyorlar. Slovak TASR haber ajansı, parlamento başkan yardımcısı Lubos Blaha'nın olayı doğruladığını ve bir sonraki duyuruya kadar ertelendiğini ifade ediyor.

Bu olay, Slovakya siyaseti ve güvenlik durumu açısından büyük bir endişe yaratmış durumda. Slovakya'nın popülist lideri Robert Fico'ya yapılan bu suikast girişimi, ülkedeki siyasi gerilimi de artırabilir ve uluslararası ilişkilerde de etkili olabilir. Olayla ilgili detayların ve saldırının ardındaki nedenlerin ortaya çıkarılması için geniş çaplı bir soruşturma başlatılması bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal