Joe Biden'dan İran'a Yaptırım Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin nükleer faaliyetleri yüzünden gerilim yaşadığı İran ile ilgili yaptırımların devam edeceğini açıkladı.

07.02.2021-19:14 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-19:59) Joe Biden'dan İran'a Yaptırım Açıklaması

Joe Biden, geçtiğimiz haftalarda uranyum zenginleştirme faaliyetlerini duyuran İran'a tepki göstererek, söz konusu faaliyetlerin kaldırılmadığı taktirde İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağını açıkladı.

ABD'de geçtiğimiz yıllarda Donald Trump yönetimin İran'a karşı aldığı yaptırımlar Biden yönetiminde de devam edecek.

20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk mülakatını CBS kanalına verene Biden, mülakatın İran ile ilgili yayınlanan bölümünde, nükleer anlaşamaya dair açıklamalarda bulundu.

Biden, muhabirin ABD, İran'ı müzakere masasına getirmek için yaptırımları kaldıracak mı? sorusuna, 'Hayır. Önce onların uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerekiyor' yanıtını verdi.

Biden'ın kabinesindeki bazı isimler daha önce yaptığı açıklamalarda, belirli şartları yerine getirmesi şartıyla İran ile nükleer anlaşmaya yeniden dönebiliriz' demişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer anlaşmadan kaynaklanan taahhütleri yerine getirmesi için önce ABD'nin tüm yaptırımları kaldırması gerektiğini belirtmişti

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal