İsrailli Bakan Ben-Gvir öfke püskürdü: Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmedi!

İsrail'in aşırı sağcı bakanı olarak bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinli tutukluların ordu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) talimatıyla serbest bırakılması kararına şiddetli bir şekilde karşı çıkarak tepki gösterdi.

01.03.2024-15:08 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-15:08)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan dün yaptığı paylaşımda, "Bu akşam serbest bırakılan idari tutuklular, aşırı kalabalık nedeniyle değil, Ramazan öncesinde bir 'jest' olarak Şin-Bet Başkanının doğrudan talimatıyla serbest bırakıldı’’ şeklinde iğneleyici laflar kullanıldı.

Kaygı verici!

Sert çıkışına devam eden Ben-Gvir, İsrail Cezaevi Servisi’nin bu konuda "söz hakkı olmadığını" belirterek, "Şin-Bet Başkanının, 2 Yahudi’nin öldürüldüğü gün jest yapmayı seçmesi kaygı verici" şeklindeki ifadelere yer verdi.

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Ne olmuştu?

Ordu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’ten yapılan açıklamada, İsrail hapishanelerinde yer kalmadığı için işgal altındaki Batı Şeria'da gelecek ay serbest bırakılacak bir dizi tutuklu Filistinlinin "Daha yüksek tehdit oluşturanlara yer açmak amacıyla" serbest bırakılmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Batı Şeria’da binlerce Filistinli tutuklandı!

Filistin Esirler Cemiyeti’nden dün yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 7 bin 325'e kadar çıktığı ifade edilmişti. Gözaltına alındıktan sonra serbest kalanların da bu rakama dahil olduğuna işaret edilen açıklamada, hapishanede binlerce Filistinlinin bulunduğuna dikkat çekerek, İsrail güçlerinin baskınlar sırasında Filistinlilere ait evlere zarar verdiği ve aileleri korkuttuğu da belirtilmişti. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşandığı görülüyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal