İngiltere'de büyük protesto: Benzin istasyonlarında ya kuyruk var ya da kapalı!

İngiltere'nin güneyinde yer alan her üç benzin istasyonundan bir tanesi, eko-aktivistlerin petrol terminallerini engellemesi sebebiyle yakıtsız bırakıldı. Ülkede yüzlerce benzin istasyonunun, kıtlık sebebiyle kapalı olduğu öğrenildi. Söz konusu gelişmeler ülkede hem trafikte hem de genel halk düzleminde büyük kaosa yol açtı.

11.04.2022-15:43 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-16:40)

İngiltere’de petrol kullanımı binlerce aktivist tarafından protesto ediliyor. Son zamanlarda gelişen olaylar özellikle bu hafta içerisinde yaşanan şiddetli hadiseleri de meydana getirdi. Pazar sabahı Cambs, Ely'deki Tesco benzin istasyonunda petrole ulaşımda sıkıntı yaşanması sebebiyle uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Öyle ki protestocular bazı bölgeleri adeta baskı altına aldı. Fair Fuel UK Kampanyası'nın yaptığı duyuruya göre, bugün Midlands'ın güneyinde yaklaşık bin 200 benzin istasyonu olaydan etkilendi. Güney kesimde 3 istasyondan birinin olaydan etkilendiği belirtildi. Benzin istasyonlarının bir kısmı kapanırken diğer bir kısmında da uzun kuyruklar oluştu. 

Söz konusu protestolar hem yakıt kaosuna neden olurken hem de trafikte bir bilinmezliğe götürdü. Hayatı sekteye uğratan olayın ardından şoförler, trafikte dağıldıkları için 100 euro para cezasına çarptırılabilecekleri konusunda yetkili isimlerden uyarı aldılar.

Yaklaşık 800 kişi tutuklandı

“Just Stop Oil” üyeleri protestolarda kendilerini zincirle borulara sabitliyor ve toplu şekilde yeraltında gizleniyorlar. 338'i Essex'te olacak şekilde ülke çapında yaklaşık 800 kişi tutuklandı ve 29'u bugün BP Kingsbury Petrol Terminali'nden emniyet ekipleri tarafından tutuklandı. Söz konusu şahıslar, cezai zarar meydana getirmek amacıyla komplo ve kamu sıkıntısı oluşturma iddiasıyla tutuklandılar.

İngiltere'de büyük protesto: Benzin istasyonlarında ya kuyruk var ya da kapalı!

Essex Polis Şef Yardımcısı Constable Glen Pavelin "Protesto adı altında suç eylemleri işlenirken ve hayatlar riske atılırken sessiz kalamayız. Biz protesto karşıtı değiliz. Bizim işimiz hayatı korumak ve suçluları yakalamak. " ifadelerini kullandı.

Son derece tehlikeli

Memurlar, söz konusu protestoların 1 milyon sterlinden yüksek bir meblağa denk geldiğini belirtirken protestocuların saklandıkları yerlerin hayati açıdan büyük tehlike arz ettiklerini söyledi. Öte yandan memurlar önümüzdeki günlerde "artan bir polis varlığı" olacağı ve protestocularla mücadele edileceğini aktardı.

İlk kez bu kadar pahalı

İstasyonlarda yaşanan kapanmalar, benzin ve dizel akaryakıtlarının maliyetinin litre başına 1.5 pound’u ilk defa geçmesini beraberinde getirdi. Aileler, artan gıda fiyatları ve enerji faturalarındaki maliyet sebebiyle baskıyla karşı karşıya kalmasının yanında şimdi de 55 litrelik bir arabayı doldurmak için minimum 83 euro harcama yapmakla karşı karşıya kalıyorlar.

Bölgede görevli olan polis ekipleri bu gibi durumlarla mücadele etmek amacıyla acil durum planları olduğunu ve kesintiyi mümkün olan en kısa sürede çözmeyi çabaladıklarını fakat bunu yaparken herkesin güvenliğini sağlamaya devam etmek istediklerini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal