Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında? Macron'un rakibi Marine Le Pen hangi partiden?

Fransa'nın mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısına çıkan Marine Le Pen, ilk sandık çıkışında yüzde 23.9 oy oranıyla ikici sırada yer aldı. Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine damga vuran Macron'un en yakın rakibi Marine Le Pen'in kim olduğu ve hangi partide aday olduğu araştırılıyor. Peki, Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında? Macron'un rakibi Marine La Pen hangi partiden? İşte, seçimlere damga vuran Marine Le Pen hakkında tüm detaylar.

11.04.2022-15:35 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-15:48) Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında? Macron'un rakibi Marine Le Pen hangi partiden?

10 Nisan 2022 tarihinden Fransa'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısına Marine La Pen çıktı. Ulusal Birlik Partisi üyesi olan ve üye olduğu partiden adaylığını koyan Marine La Pen, ilk sandık çıkışında yüzde 23.3 oranında bir oy aldı.

Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında?

Emmanuel Macron'dan sonra en çok oy oranı alarak ikinci sıraya yerleşen Marine La Pen'in kim olduğu da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündeme geldi ve yanıtı en çok merak edilen soru oldu. 2011 ve 2015 yılları arasında 'Time 100' listesine girene ve dünyanın en etkili insanları arasında yerini alan ve Avrupa Parlementosu'nda da bir dönem görev alan Le Pen hakkında merak edilen bir diğer bilgi ise müslüman olup olmadığı oldu.

Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında?

Marine La Pen, 5 Ağustos 1968 yılında doğdu. 53 yaşında olan Marine La Pen, Pantheon-Assas Üniversitesi'nde hukuk eğitimini tamamladı. 2011 ile 2015 yılları arasında 'Time 100'ün listesine giren ve dünyanın en etkili insanlarından biri olarak gösterilen La Peni bir dönem Avrupa Parlementosu'nda görev aldı.

Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında?

Marine Le Pen, neo-faşist düşünce yapısında olan babasına göre daha demokratik ve daha cumhuriyetçi bir birey olarak nitelendirilir. Ulusal Birlik Partisi'nde görev alan La Pen, partinin genel görüşleri ve kadrolarında değişiklik yaparak ırkçılık, antisemitizm ve Pétain yanlılığı ile suçlanmış tüm üyeleri partiden attı ve partinin halka karşı gösterdiği imajını düzeltti. 20 Ağustos 2015 tarihinde babasının tartışma yaratan açıklamalarını kabul etmeyen La Pen, babasının da partideki üyeliğine son verdi.

2012 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adaylığını koyan Marine La Pen, seçimlerde yüzde 17,90 oy aldı ve François Hollande ile Nicolas Sarkozy'nin ardından seçimlerden 3. olarak çıktı. 2017 yılında yeniden aday olarak ortaya çıkan La Pen, bu kez oy oranını ikiye katladı ve seçimlerden yüzde 33.9 oy ile çıktı.

Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında?

Fransa'nın mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a 2017 yılında kaybeden Marine La Pen, bu yıl düzenlenen seçimlerde tekrar Macron ile mücadele içine girdi. 10 Nisan günü düzenlenen seçimlerin ilk turunda Macron yüzde 28.1 oy ile sandıktan çıkarken La Pen'in oy oranı yüzde 23.3 oranında sayıldı.

Seçimlerde gerekli çoğunluk sağlanamamasından dolayı seçimler ikinci tura kalırken, ikinci tur seçimlerinin 24 Nisan 2022 tarihinde yapılmasına karar verildi. Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk tur resmi sonuçlarının 13 Nisan 2022 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nce açıklanacağı bildirilirken ikinci tur sonunda kazanan aday, 13 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanlığı koltuğunu devralacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal