Fransa'da liseler Gazze için sokağa çıkıyor: Protestolar ateşkes talebiyle yayılıyor

Fransa'nın dört bir yanındaki onlarca lisede, Gazze'ye destek ve ateşkes talebiyle protestolar düzenlenecek. Üniversitelerden sonra liselerde de başlayan bu hareket, gençlerin seslerini duyurmak için sokaklara çıktığı bir dönemi işaret ediyor.

06.05.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 06.05.2024-17:33)

Liselerin bloke edilmesi çağrısını yapan Lise Sendikalar Birliği Başkan Yardımcısı Manes Nadel, pazartesi gününden itibaren birçok lisenin bloke edileceğini açıkladı. Özellikle İle-de-France bölgesindeki lise öğrencilerinin bu harekete katılacağını belirten Nadel, gençlerin seslerini duyurmak için bir araya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Fransa genelindeki lise protestolarına ilişkin bilgi veren Lise Sendikalar Birliği'nin (USL) Sözcüsü Gwenn Thomas-Alves, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, pazartesi gününden itibaren tüm okullarda lise hareketinin başlayacağını duyurmuştu. Gazze'deki dramatik durumun ve Mısır'daki görüşmelerin tıkanmasıyla birlikte lise öğrencilerinin eylem çağrısına karşılık verdiğini belirten Thomas-Alves, gençlerin "çaresiz kalmamak için harekete geçme arzusu" içinde olduğunu ifade etti.


“Kartopu etkisi” yaratacak

Thomas-Alves ayrıca, liselerdeki ablukaların beklenenden daha uzun sürebileceğini ve bu durumun "kartopu etkisi" yaratarak daha fazla gösteriye yol açabileceğini dile getirdi. Lyon, Tours, Besançon, Bretagne ve Paris gibi şehirlerde de yoğun bir katılımın beklendiği bildirildi.

Gazze'ye destek ve ateşkes talebiyle başlayan bu protestolar, Fransa genelinde gençlerin birlik ve dayanışma içinde olduğunu gösteriyor. Liselerin sokaklarda seslerini yükseltmesi, toplumsal duyarlılığın artmasına ve Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmesine katkı sağlıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal