Hazine Bakanı Şimşek duyurdu: 300 malmüdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında bakanlığa bağlı malmüdürlüklerinden 300’ünün kapatılacağını duyurdu.

19.05.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-11:17) Hazine Bakanı Şimşek duyurdu: 300 malmüdürlüğü kapatılacak

Bakan Şimşek, kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla malmüdürlüklerinde yapılacak çalışmalar hakkında AA muhabiriyle bir değerlendirme yaptı. Şimşek, Bakanlığının taşra teşkilatlarından biri olan malmüdürlüklerinin muhasebe ve diğer saymanlık hizmetlerini yerine getirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini açıkladı. 

Kaynaklarda önemli bir tasarruf

İlk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplamda 300 malmüdürlüğünün kapatılmasının sağlanacağını söyledi. Şimşek, malmüdürlüklerinin görevlerinin artık hizmet birleştirilmesi yoluyla il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilen başka bir malmüdürlüğü tarafından yerine getirileceğini belirtti.

AA’da yer alan habere göer; bu değişiklikle, kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını dile getiren Şimşek, tasarruf tedbirleriyle taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Hazine Bakanı Şimşek duyurdu: 300 malmüdürlüğü kapatılacak

Şimşek, malmüdürlüklerinde muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesinin hizmet kalitesini artıracağını belirtirken, bu sayede vatandaşlara sunulan kamu hizmeti kalitesinin daha da yükseleceğini vurguladı. Ayrıca, kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandırarak ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik ederek kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına önemli katkılar sağlanacağını ifade etti.

İş gücü verimliliğini artıracak

Şimşek, iş gücü yönetiminin önemine de dikkat çekerek, yeni düzenlemeyle personel kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edileceğini söyledi. Bu sayede iş gücü verimliliğinin artırılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasıyla ülke kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacağına inandıklarını dile getiren Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için önemli bir adım attıklarını belirtti. Bakanlık bünyesindeki bu faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal