İBB Meclis Grubu Toplantısı'nda Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na Sert Çıkış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi eylül ayı toplantısı, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleşti.

14.09.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-14:45)

Konuşma yapmak için söz alan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin askıda belediyeciliğine ve yönetimde yaşanan aksaklıklara değinerek değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBULLULARIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimlerinde kullandığı slogana atıfta bulunarak, 'Hani her şey güzel olacaktı?' diye sordu. İstanbulluların son zamanlarda sürekli olarak yaşadığı sıkıntılar olan yolda kalan otobüslere, ittirilen arabalara değinerek CHP'yi topa tuttu.

CHP'NİN DOLAYISIYLA İBB'NİN HALİ

Otobüs arızaları sebebiyle işlerine ve okulların geciken İstanbullular adına sıkıntıları dile getiren Göksu, İBB'nin vatandaşlara perişanlık ve keşmekeş yaşattığını ifade etti. Göksu konuşmasında, herkesin kolaylıkla internete girip geriye doğru birkaç günlük bir İstanbul gündemi taraması yaptıkları takdirde otobüslerin yolda kaldığını göreceklerini ifade etti. Göksu bunun aslında CHP'nin, dolayısıyla İBB'nin şu anki hali olduğunu belirtti.

İBB SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ALINAN KARARI VETO ETTİ

Göksu, pandemi sürecinin herkes için daha önce tecrübe edilmeyen bir acı olduğunu vurguladı. Pandemi sürecinde, sağlık çalışanlarına, İSPARK ve toplu ulaşım için ücretsiz kullanım hakkının aralık ayı sonuna kadar devam etmesi konusunda karar verdiklerini fakat mecliste alınan bu kararın, İBB Başkanı tarafından veto edildiğini belirtti. Bununla ilgili olarak Göksu 'Sağlık çalışanlarımızın ortaya koyduğu fedakârlık karşısında devam etmesini istediğimiz bu mütevazı jeste neden karşı çıktılar, bilemiyorum. Bunun izahı var mıdır bilmiyorum? Eğer, mesele bütçe ise o zaman şunu sormak istiyorum; sırf bir maç yapmak için Haliç'in ortasına koyduğunuz devasa tenis kortu daha mı acil ve önemliydi? Ona harcadığınız parayla, kaç bin sağlık çalışanımıza bu hizmet sunulabilirdi? Sizin yoldaşlarınızdan olan ve her konuda açıklama yapan Türk Tabibler Birliği ve İstanbul Tabibler Odası'nın hiç sesi çıkmadı. Yoldaşları yapıyor ya, doğrudan sağlıkçılarla ilgili olan bu konuda neden açıklama yapmadı?' ifadelerini kullandı.

İSPARK NEDEN ZARAR EDER?

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'na ‘Sayın başkan seçimden önce ‘aklım almıyor  İSPARK nasıl zarar eder?’ diye her mikrofona konuşuyordu. Şimdi ben kendisinden İSPARK’ın bir senede nasıl 100 milyon lira zarar ettiğini açıklamasını bekliyorum.’ ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU ÖNCE SESSİZ KALDI SONRA AJANSTAN ALDIĞI TALİMATLA YALANLADI

İmamoğlu'nun ilk başta iddialara sessiz kaldığını ve ajansın kendisinden yalanlamasını istediğinde ise iddiaları yalanladığını belirtti. İmamoğlu'nun yaptığı 'Filomuz eskidi, ondan yolda kaldı' şeklindeki ifadelerinin yalan olduğunu bizzat elindeki somut bilgilerle yalanladı.

AVRUPA'NIN EN GENÇ FİLOSUNA SAHİBİZ

Göksu, açıklamalarında, New York'un 9,2, Tokyo'nun 11,8, Berlin'in 7, Paris'in 8, Roma'nın 13 ve nihayetinde İstanbul'un filosunun 5,8 ile Avrupa'nın en genç filosuna sahip olduğunu belirtti. İETT'nin internet sitesine girilip bakıldığında, dünyanın en genç filosuna sahip olunduğunun görülebileceğini ve bu duruma rağmen CHP'li İBB yönetiminin Avrupa'nın en  genç filosunu alıp yolda tökezlettiğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal