Eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy kimdir, hangi görevlerde bulundu? Eski Bakan Bekir Aksoy hayatını kaybetti

Bir dönem bakan olarak görev yapan Bekir Aksoy, 74 yaşında hayatını kaybetti. Aksoy’un cenazesinin Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi. Peki Eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar…

10.05.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:11) Eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy kimdir, hangi görevlerde bulundu? Eski Bakan Bekir Aksoy hayatını kaybetti

Türkiye’nin 54. hükümetinde Devlet Bakanlığı görevini üstlenen Bekir Aksoy’un hayatını kaybettiği belirtildi. Üzücü gelişme sonrasında Bekir Aksoy’un hayatı ve siyasi kariyeri araştırılan konular arasında yer aldı. Peki Eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Bekir Aksoy kimdir?

Çorum doğumlu olan Aksoy, 1950 yılında hayata gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden başarıyla mezun olduktan sonra kamu hizmetine atıldı. İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu ve Afyonkarahisar, Sivas ve Adana gibi önemli illerde valilik görevlerini üstlendi. Kariyerinde zirveye tırmanan Aksoy, son olarak İçişleri Müsteşarı olarak görev yaptı.

Eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy kimdir, hangi görevlerde bulundu? Eski Bakan Bekir Aksoy hayatını kaybetti

Siyasi arenada da etkili bir isim olan Aksoy, Çorum'u 20 ve 21. Dönemlerde, ardından Ankara'yı 23. Dönemde Milletvekili olarak temsil etti. 54. Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı görevini üstlenen Aksoy, uluslararası alanda da aktif rol aldı ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Aksoy, siyaset ve kamu yönetimi alanında önemli bir figür olarak tanınıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal