Başkan Erdoğan'dan yargı ve anayasa üzerine çarpıcı mesajlar! "Darbeci alçaklar başarılı olsalardı…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156'ncı Kuruluş Yıl Dönümü töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yönetiminde adaletin önemine vurgu yapan Erdoğan, devletin gücünün adaletle hükmettiği sürece güçlü olacağını dile getirdi. Ancak, yargının eleştirilemez olmadığını belirterek, kararlarına itiraz edilebileceğini ifade etti. Bununla birlikte, yargının itibarsızlaştırılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

10.05.2024-15:18 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-15:40) Başkan Erdoğan'dan yargı ve anayasa üzerine çarpıcı mesajlar! "Darbeci alçaklar başarılı olsalardı…”

Özellikle yeni anayasa konusuna değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılını darbe sonucu ortaya çıkan bir anayasa ile geçirmesinin demokrasiye uygun olmadığını belirtti. Bu eksikliğin, milli iradeyle giderilmesinin demokrasiye güç katacağını ve Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını ifade etti.


Erdoğan'ın bu çıkışı, Türkiye'nin demokratik süreçlerinde bir dönüm noktası olabileceğine işaret ediyor. Yargı bağımsızlığı ve adaletin sağlanması, ülkenin demokratik gelişiminde kritik bir rol oynamaktadır. Başkan Erdoğan'ın vurguladığı gibi, yargının güçlendirilmesi ve itibarının korunması, Türkiye'nin geleceği için hayati öneme sahiptir.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“156 yıldır Danıştay çatısı altında görev yapan tüm hakimlerimizi şükranla yad ediyorum. Danıştay mensuplarına kıymetli hizmetlerinden dolayı ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

"Devlet adalet dağıttığı sürece güçlüdür"

Yüksek mahkemelerin her biri adalet için çalışıyor. Danıştay kamu ile vatandaşların ihtilafından nihai kara verici mercidir. Ecdattan kalan miras, geleceğe iletilecek emanettir. Devlet adalet dağıttığı sürece güçlüdür ayaktadır.

Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz refah olmaz. Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirdiğimiz zaman geleceğe güvenle bakarız.

Adalet bekamızın güvencesidir. Yassıada gibi hukuk katliamlarını unutmuyoruz. Milletimizin kalbinde bir yara olarak hala kanıyor. 

"Darbeci alçaklar başarılı olsalardı yeni Yassıada'lar kuracaklardı"

Adalet sistemimiz bir dönem darbecilerin bir dönem oligarşik yapıların bir dönem de FETÖ'nün sultasına maruz kaldı. 15 Temmuz'da da darbeci alçaklar başarılı olsalardı yeni Yassıada'lar kuracaklardı.

"Yargının yıpratılmasına asla izin veremeyiz"

Sosyal medyada mağdur edilenlerin başında yargı organları ve yargı mensupları geliyor. Yargı eleştirilemez değildir. Kararları beğenmeyebilir eleştirebilirsiniz. Farklı mecralarda özgürce yazıp paylaşabilirsiniz.

Ancak yargının yıpratılmasına asla izin veremeyiz. Yargı mensuplarına çamur atılmasını kabul edemeyiz. Belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar kadrocu anlayışların da devlet kurumları içinde yuvalanmasına izin vermeyiz.

"En kıymetli miras"

Herkes yargıya yardımcı olmalı, işini kolaylaştırmalı. Adaletin eksiksiz ve gecikmeksizin tecellisine katlı sağlamalı. Güçlü, tarafsız, bağımsız, iyi ve seri işleyen bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır.

Yeni anayasa mesajı

Yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın ışığında reform irademizi halen diri tutuyoruz. Türkiye, istikbalini ancak daha fazla demokrasi, daha fazla ekonomik refah ve bunlara paralel olarak daha fazla güvenlik üzerine inşa edebilir. Güvenlik, güçlü bir demokrasinin teminatı iken, demokrasi de güvenliğin dayanağıdır.

"Türkiye demokrasisine yakışmıyor"

Ülkemize siviller tarafından hazırlanmış yeni bir anayasa kazandıramadık. Yeni ve sivil anayasa teklifimizin içerisinde işte bu anlayış vardır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının darbe ürünü bir anayasayla geçirilmiş olmasını Türkiye demokrasisine yakıştıramıyoruz. Bu eksikliğin yine milli irade ile giderilmesi demokrasimizin gücüne güç katacak, Türk siyasetinde yeni bir kilometre taşı olacaktır. 

Siyaset kurumunun, ekonomik ve sosyal sorunları öne sürerek, sivil anayasa ihtiyacını gündemden düşürmek istemesini doğru bulmuyoruz. Yeni anayasa, sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır.

"Siyasetteki yumuşama önemli bir fırsat”

Siyasetteki yumuşamayla birlikte farklı siyasi partiler arasındaki istişari görüşmelerin yoğunlaşması önemli bir fırsat teşkil ediyor. Biz, milletimizin beklentileri çerçevesinde üzerimize düşen yapıcı rolü oynamaya devam edeceğiz.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal