İstanbul'da suya yapılan yüzde 500'lük zammın ardından İmamoğlu'dan yeni zam teklifi

İstanbul'da suya zam yaparak tartışmalara yol açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği 5 yıl boyunca yaptığı yüzde 500'lük zamın ardından 31 Mart sonrası ilk İSKİ Genel Kurulu'nda yine suya zam teklifinde bulundu. İstanbul'da 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek olan İSKİ Genel Kurulu, Başkan İmamoğlu'nun suya yapılacak olan yeni zamlarla gündeme oturması bekleniyor.

10.05.2024-15:01 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-15:10) İstanbul'da suya yapılan yüzde 500'lük zammın ardından İmamoğlu'dan yeni zam teklifi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında toplanan İSKİ Genel Kurulu için 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 14.00’de İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık binasında toplanma kararı aldı. Bu toplantının gündemi, İmamoğlu'nun suya yönelik yeni zam teklifleriyle dolu olacak.

İstanbul'da görev yaptığı 5 yılda suya yüzde 500 zam yaparak sık sık eleştirilere maruz kalan İmamoğlu'nun, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Meclis'te çoğunluğu eline geçirdikten sonra suya zam yapmaya devam etmesi dikkat çekiyor. İmamoğlu'nun, mayıs ayındaki İSKİ Genel Kurulu için gönderdiği davetlerde suya zam yapılması talebinin olduğu belirlendi.

Gönderilen davetlerde, suya zammın yanı sıra İSKİ’nin faaliyet, denetim ve mali raporlarının da gündemde yer aldığı görülüyor. Gündemde su zammıyla ilgili olarak, “Yeşil alan, peyzaj, park ve bahçe sulama aboneliklerinin su tarifesinin belirlenmesi. İSKİ Genel Müdürlüğü teklifi.(2024/419)”, “2024 yılında uygulanacak İSKİ Hizmet Bedeli Tarife Teklifleri. İSKİ Genel Müdürlüğü teklifi.(2024/420)” ve “İSKİ 2024 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife Teklifleri. İSKİ Genel Müdürlüğü teklifi.(2024/421)” maddelerine yer verildiği belirtiliyor.

Tekrar zam talep edildi

Geçtiğimiz yıllarda suya ardı ardına zam yapan İmamoğlu yönetimi, son olarak geçen dönemde 22 Kasım’da yapılan İSKİ kurulunda, su fiyatlarına yüzde 48 zam yapılmasını istemişti. Ancak Meclis'te çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı tarafından bu zam oranı kabul edilmeyerek yüzde 15 zam yapılması kararı alınmıştı. İBB, yüzde 48 zam haricinde ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına göre tarifenin aylık olarak artırılmasını talep etmişti ancak bu talep de kabul edilmemişti.

Şu anda Meclis'te çoğunluğu bulunduran İmamoğlu’nun, suya zam yaptıktan sonra ayrıca suya her ay otomatik olarak açıklanan TÜFE oranında zam yapılması kararını da gündeme getireceği öğrenildi. Bu gelişmeler, İstanbul'da yaşayanlar ve suyun fiyatını yakından takip edenler tarafından dikkatle izleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal