İBB Kuyu Suyunu Kaynak Suyu Diye Sattı!

Şile Ulupelit mevkiinde mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi.

24.08.2021-09:12 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-09:48) İBB Kuyu Suyunu Kaynak Suyu Diye Sattı!

Şile'de bulunan ormanlık alanlardaki kaçak yapılara orman yangınları sonrası Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde, doğal kaynak suyu dolum fabrikasına su kuyusundan alım yapıldığı tespit edildi. Ulupelit mevkiinde, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisini mühürledi. Şile Ulupelit mevkiinde mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi.

CHP'Lİ İSİMLER YER ALIYOR

Yapılan denetimde, tespit edilen fabrikanın ise 31 Mart seçimlerinde CHP'den Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olan Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu ile ortağı Murat Tükenmez'e ait olduğu ortaya çıktı. İnceleme sonrası kullanılan kaynak suyunun yanında kuyu suyunun da arıtılarak kullanıldığı, yapı ve arıtma düzeneğinin ruhsatsız olduğu tespit edildi.

KUYU SUYU İBB'YE AİT HAMİDİYE SU OLARAK VATANDAŞA SATILDI

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, tesisteki damacanalardaki sulardan örnek aldı. İşletme ile ilgili soruşturma başlatıldı. Tesisin, 2 yıl kadar önce faaliyete geçerek, İBB'ye ait Hamidiye Su markasıyla vatandaşa satıldığı tespit edildi. İl Sağlık Müdürlüğü tesisin faaliyetlerine son verdi.

TESİSİN FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Denetim yapılan tesis, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal kaynak suları, kuyu suyu ve su dolum tesisi mühürlenerek faaliyetine son verildi. Damacanadaki sudan da örnek alındı. CHP'li İBB'ye ait olan Hamidiye Su firmasına olarak dolum yapan taşeron firmanın, Şile'deki doğal kaynaklardan su alarak kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladıkları tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal