Japonya’da fare kalıntısı alarmı: 100 binin üzerinde ekmek ürün toplatıldı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Pasco Shikishima adlı ekmek üreticisinin ekmeklerinde fare kalıntısı bulunması sebebiyle 100 binin üzerinde ekmeğin toplatıldığı belirtildi.

10.05.2024-17:43 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:43) Japonya’da fare kalıntısı alarmı: 100 binin üzerinde ekmek ürün toplatıldı

Japonya ve Tokyo’nun en büyük unlu mamül üreticileri arasında yer alan Pasco Shikishima’nın ürettiği ürünlerin içerisinde siyah bir farenin kalıntılarının bulunması sonrasında ülke genelinde kırmızı alarm verildi. Yerel kaynaklara göre 100 binin üzerinde ekmek toplatıldı.

Japonya’da fare kalıntısı alarmı

BBC'de yer alan habere göre, PASCO Shikishima şirketi, yaklaşık 104 bin paket dilimlenmiş beyaz ekmeğin toplatıldığını ve tazminat ödeneceğini duyurdu.

Japonya’da fare kalıntısı alarmı: 100 binin üzerinde ekmek ürün toplatıldı

Şirketin yaptığı açıklamada, Chojuku dilimli ekmeğinin bazı paketlerinde siyah fare kalıntılarının tespit edildiği belirtildi. Ancak açıklamada, bu ekmekleri tüketen kimseler arasında şu ana kadar hastalananın olmadığı ifade edildi. Ayrıca, "Müşterilerimize sorun yaşattığımız için derin bir özür dileriz. Benzer bir olayın yaşanmaması için kalite yönetim sistemimizi güçlendireceğiz" denildi.

Firma, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için kalite kontrollerini güçlendirmek üzere ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti ve fare kalıntılarının ürünlere bulaşma nedenine ilişkin soruşturma başlattıklarını aktardı. PASCO'nun başkent Tokyo'daki fabrikasının faaliyetleri ise yürütülen soruşturma nedeniyle durduruldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal