Meteoroloji’den 13 kente sarı kodlu uyarı: Fırtına ve sağanak yağış kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir’in de aralarında yer aldığı 11 kent için fırtına uyarısında bulundu. Öte yandan Van ve Hakkari’de rüzgar ve yağış sebebiyle eriyecek karın heyelan tehlikesini ortaya çıkarabileceği uyarısında da bulunuldu. İşte detaylar…

10.05.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:17) Meteoroloji’den 13 kente sarı kodlu uyarı: Fırtına ve sağanak yağış kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Mayıs 2024 tarihli hava durumu raporunda yer alan tahminlerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den 13 kente sarı kodlu uyarı: Fırtına ve sağanak yağış kapıda

10 Mayıs 2024 hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 19 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 24 derece.

Adana: Parçalı ve az bulutlu, 33 derece.

Meteoroloji’den 13 kente sarı kodlu uyarı: Fırtına ve sağanak yağış kapıda

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18 derece.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 17 derece.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 16 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 28 derece.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal