Gazeteci Can Ataklı: İBB İSPARK Büyük Zararda!

Gazeteci Can Ataklı İBB İSPARK'ın zararının iki yıl içinde 115 milyon liraya çıktığını, yıl sonunda bu zararın 200 milyon lirayı bulacağını ve İSPARK’ın yakında konkordato ilan edebileceğini duyurdu.

31.08.2021-16:13 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-16:21) Gazeteci Can Ataklı: İBB İSPARK Büyük Zararda!

Korkusuz Gazetesi'nin yazarı Can Ataklı bugün yayınladığı yazısında İBB İSPARK'ın büyük zararda olduğunu ve İBB'nin en önemli gelir kaynaklarından olan İSPARK için yakında konkordato ilan etmesi istenebileceğini yazdı.

NEDEN PEKİ, NE OLUYOR DA İSPARK BU KADAR ZARAR EDİYOR?

Ataklı yazısında bu konuyla ilgili olarak, 'Hafta sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan İSPARK’ın yöneticilerinden biriyle sohbet ettim biraz. Belediyenin en kolay gelir sağladığı İSPARK çok ciddi bir zararın içinde. Ve anladığım kadarıyla hiç beklenmedik anda İSPARK’ın konkordato ilan etmesi istenebilir ki; bu da kurumun İBB’nin elinden çıkması anlamına geliyor.' ifadelerini kullandı. Ataklı yazısında, 2019 seçimlerinin ardından 2 yıl içerisinde İBB İSPARK'ta zararın giderek arttığını vurgulayarak 'Neden peki, ne oluyor da İSPARK bu kadar zarar ediyor?' sorusunu sordu.

İSPARK YÖNETİCİSİNİN İDDİALARI

Ataklı yazısında İBB'de çok sayıda personel bulunduğunu, İSPARK’ta çalışan sayısının 2484 olduğunu fakat bu personel çokluğunun daha düşük ücretli saha elemanlarında (otopark görevlileri) değil, yüksek maaşlı idari personelde bulunduğunu söyledi. Bununla beraber kendisine bilgiler aktaran İSPARK yöneticisinin, 'Toplam hasılatın ancak yüzde 55’i yasal biçimde belediyeye kalıyor' iddiasında bulundu. Bunun üzerine 'Bu yağmayı önlemek için neden bir şey yapılmıyor?' diye sordum. 'Cevabı basit' dedi ve devam etti, 'Eski düzen aynen devam ediyor. İşin kötüsü içine yenilerden katılanlar var, bu kadroları tümüyle değiştirmeden önüne geçilemez.' şeklinde konuştuğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal