İBB Vatandaşın Sesini Duymuyor: Halk İsyanda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kararı aldı. Bu karara göre, Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar Mahallesi'nde bulunan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar verildiği açıklandı.

21.08.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-15:22)

Gençlik Parkı’nın yıkımı vatandaşların tepkisine neden oldu. Yıkılan parkın son hali drone ile havadan görüntülendi. Gençlik Parkı'nı yıkım kararının yürütmesinin mahkeme tarafından durdurulmasına rağmen İBB görevlilerinin "tebligat gönderilmediği" gerekçesiyle yıkımı sürdürdüğü görüntülendi. 

İBB ekipleri, Eyüpsultan Yeşilpınar'da bulunan ve deprem toplanma alanı olan Gençlik Parkı'nın yıkımının durdurulmasına yönelik karara rağmen parkta yıkıma devam edildiği öğrenildi. İBB yetkililerinin, gazetecilerin çekim yapmasına izin vermediği ifade edildi. 

ÇADIR KURUP NÖBET TUTTULAR

Eyüpsultan Yeşilpınar'da oturan vatandaşlar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Gençlik Parkı" isimli park alanının bulunduğu yere verilen yapı ruhsatlarının ve bu ruhsata dayanarak verilen park alanının yıkım kararına itiraz etti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin; Eyüpsultan Yeşilpınar'da bulunan ve deprem toplanma alanı olan Gençlik Parkı'nın yıkımının durdurulmasına karar verdi. Mahkeme; yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle kabul etti, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için taraflara 30 gün süre tanınmasını kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin; Eyüpsultan Yeşilpınar'da bulunan Gençlik Parkı'nı yıkacağına yönelik duyumlar üzerine vatandaşlar 18 Ağustos Salı günü yeniden eyleme başladı. Parka çadırlarını kuran vatandaşlar sabaha kadar nöbet tuttuğu görüldü. 

Bir deprem olsa nereye gideceklerini bilemediklerini söyleyen mahalle sakini Ayşe Topçu, "50 senelik parkımızın ortasına kentsel dönüşüm yapacaklar. Dün burada bütün çocukların oyuncaklarını, ağaçları, her şeyi iki dakikada söktüler. Buraya kentsel dönüşüm olur mu? Küçücük bir park yapmışlar. Sitelerin içerisine girecek park. Hangi site bizi alacak o parka? İstanbul'da deprem var. Depreme hazırlıklı olun. Çok güzel hazırlık yapıyorlar. Buraya hep bina yapacaklar. Benim istediğim deprem konaklama alanı olarak bu parkı halka geri versinler. Bir sallantı olsa nereye gideceğiz biz? Yolun içlerine mi, binaların içine mi gideceğiz? Nerede konaklayacağız? " ifadelerinde bulundu. 

‘3 AYDIR SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Topçu, "Buradan ben Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Kimse bize el atmadı. Ne olur sesimizi duy cumhurbaşkanım. 3 aydır sesimi duyurmaya çalışıyorum ama duyan yok bizi. Herkes çekilmiş kenara siz ne yaparsanız yapın diyor. Bize anca eylem yapın diyorlar. Ben bir arabayı durdurmaya kalktım; araba üzerime geldi iki yerden kolum kırıldı. Taksim parkında üç tane ağaç yıkılacak diye ayağa kalktılar. Bizim ağaçlarımız ağaç değil mi? Nerede onlar?" diye konuştu. 

Parkların yeniden yapılmasını istediklerini belirten Sultan Aşık, "Bir umut bekliyoruz. Çoluğumuzun, çocuğumuzun oynadığı alanı elimizden aldılar. Biz kentsel dönüşüme bir şey demiyoruz. En önemlisi park deprem toplanma alanıydı. Yapı konutlar depreme dayanıklı değil diyerek yıktılar ve toplanma alanını içine dâhil ettiler. Onun yerine koydukları park küçücük bir park. Site yapacağız diyerek sitenin ucuna park koydular. Sitenin insanları mı yetecek biz mi yeteceğiz? Dün 10 hane gittik. İnsanlar iç içe. Salgın döneminde insanları iç içe soktular. Hiç hoş olmadı. Büyüklere de sesleniyoruz. 2 gün eylem yaptık. Bütün gün parktaydık. Telef oldu insanlar. Çoğu da köydeydi. İnsanların köyde olmasını fırsat bildiler. Onu da değerlendirip bu hale getirdiler" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal