İBB İnşaatı Geciktirdi: Vatandaş İsyan Etti

Ataköy-İkitelli metro hattının 3 yıl geciken inşaatında vatandaş isyan etti

20.08.2021-11:42 - (Son Güncelleme: 20.08.2021-14:02) İBB İnşaatı Geciktirdi: Vatandaş İsyan Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Metro hattının geciken inşaatı mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor. 

2018 yılında inşaatının tamamlanması gereken Ataköy İkitelli metro hattı tahsisat aktarımında yaşanan sorunlardan dolayı aksadığı biliniyor. Bahçelievler İlçesinde birçok cadde 7 yıldır trafiğe kapalı halde tutuluyor. Beton dökümü ile alakalı izinlerin de hafta sonu ve gece saatlerine kaydırılmaması bölgede vatandaşı zor duruma sokuyor. 

3 YILDAN FAZLA GECİKTİ 

3 yıldan fazla geciken inşaat yüzünden İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepki veren Bahçelievler Merkez Mahallesi sakinleri ve bölgedeki iş yerlerinde çalışanlar, cuma sabahı yapılan mikserle beton döküm çalışmasına tepki gösterdiler. 

29 Ekim Caddesinin trafiğe kapatılması ile Çobançeşme kavşağında sabah saatlerinde aşırı trafik yoğunluğu meydana geliyor. İkitelli yolunu kullanıp Güneşli tarafından Kuyumcukent, Vizyonpark, İhlas Holding ve çevresindeki binalara işe gelenler, kilometrelerce yürümek zorunda kalıyorlar. 

KİLOMETRELERCE YÜRÜYORLAR

Şantiye yetkilileri ise beton döküm işleminin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden izinli olduğunu söyleyerek, 20 saat sonra hafta sonuna denk getirilebilecek bir çalışmada, belediye yetkililerinin bölge insanının hayatını dikkate almadan karar verdiğine tepki gösteren bölge insanı ise, 3 yılı aşan gecikmeyi de gündeme getirerek belediyenin iş bilmezliğine tepki göstererek isyan etti. 

2018 yılında bitirilmesi planlanan yer altı ve istasyon çalışmaları 3 yılı aşkın süre aksadı, İmamoğlu yönetiminin yaptığı açıklamalarda 2021 yılı sonunda bitirileceği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal