İBB'nin Hayvan Zulmü Bitmiyor: Toplu Mezar Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinin çevresine yakın bir bahçede bir çukura rastlandı. Çukurun içerisinde çürümeye yüz tutulmuş onlarca hayvan bulundu.

18.08.2021-14:08 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-16:10) İBB'nin Hayvan Zulmü Bitmiyor: Toplu Mezar Bulundu

Hayvanlar için toplu mezarlar açan İBB, hiçbir önlem almadan cesetleri çürümeye terk edip bırakarak tepki çekti. Kötü kokulardan ve dehşet saçan görüntülerden rahatsız olan mahalle sakinleri, duydukları kokuyu takip ettiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında donup kaldı. 

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ 

Hayvanseverler, paylaşılan görüntüler nedeniyle korkunç manzaraya sosyal medyada tepki gösterdi. Hayvanseverler kokuyu takip ederek fark eden dehşet görüntüler yüzünden isyan ederek, tepki gösterdi. 

Hayvan cesetlerinin olduğu alanı görüntüleyen mahalleli gördükleri manzara karşısında donup kaldıklarını söyleyerek “Burası İstanbul sınırları içinde bir köpek barınağı. Yüzlerce, onlarca köpek için hendek kazmışlar, köpekleri burada katletmişler. Burada yüzlerce kedi köpek var. Ve çoğu da naylon poşetler içinde yakılmış atılmış. Kokudan durulmuyor evlerimizde. Gece gündüz sürekli koku geliyor” açıklamalarında bulundu.

Skandal görüntülerin ardından iş makineleri vahşeti kapatmaya çalıştı. Bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarını gören iş makineleri bölgeden hızla uzaklaştı. Basın mensuplarının görüntü almasını güvenlik görevlileri engellemeye çalıştı. Olaya ilişkin bakımevinin başhekimi Mevlüt Maytalman, açıklamalarda bulundu.

Tepeören Bakımevi Başkhekimi Mevlüt Maytalman, “Tepeören Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 39 ilçenin gömü hizmeti yapılmaktadır. Tüm ilçeler gömü hizmetine bizim birimimizden almaktadır. Normal şartlarda zaten bakanlığımızın da kararıyla ölen hayvan için çukurlar kazılır, çukura atılır ve sıkıştırılmış toprakla gömülür. Mevzuat da budur. Biz de günlük ölen hayvanları koyuyoruz çukurumuza, üstünü kapatıyoruz. Ama bazen biraz geç olabiliyor gömülerimiz. Bunun haricinde biz dışarıdan sadece ölmüş hayvan getirmiyoruz. Birkaç hafta kalmış, kurtlanmış hayvanları da getiriyoruz" ifadelerinde bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal