Hayvan Hakları Yasası’nda Sona Gelindi

Yarın yapılacak olan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda önemli bir konu da gündemde olacak. Kurulda Hayvan Hakları Yasası son şeklini alacak.

06.06.2021-20:37 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-20:37) Hayvan Hakları Yasası’nda Sona Gelindi

Aylardır üzerinde çalışılan Hayvan Hakları Yasası’nda sona gelindi. Reform niteliğindeki yasa yarın toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda görüşülecek. 

Gözler yarın yapılacak olan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda olacak. Birçok hayvanseverin merakla beklediği Hayvan Hakları Yasası’nda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kurulda Hayvan Hakları Yasası son şeklini alacak. 

GÖZLER MECLİS’TE OLACAK

Daha sonraki adım içinse gözler Meclis’e çevrilecek. Hayvanlarla alakalı birçok konuyu geniş çerçevede işleyen kanun teklifi önce Komisyon’da ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Daha sonrasında Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak. 

İŞKENCENİN CEZASI 6 AY İLE 4 SENE ARASINDA OLACAK

Hayvan Hakları Yasası’nda birçok ceza arttırılacak. Hayvanlara yapılan işkencenin cezası 6 ay ile 4 sene arasında olacak. Köklü değişikliklerin yer aldığı yasada evcil hayvanını sokağa terk edenlere de idari para cezası verilecek.

HAYVANLARA TAKILAN ÇİPLE TÜM BİLGİLERİNE ULAŞILACAK

Ayrıca hayvanlara tüm bilgilerinin ele alınması adına çip de takılacak. Takılan çiple birlikte hayvanın tüm aşıları, yaşadığı yer bilinecek. Çip uygulaması evcil hayvanlar dışında sokak hayvanlarına da takılacak. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal