Son Dakika: Meclis'e Sunuldu! AK Parti'den Hayvan Hakları Yasa Tasarısı Açıklaması

Son dakika haberleri... AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, hayvanların korunmasına ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu bildirdi.

01.07.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-13:10) Son Dakika: Meclis'e Sunuldu! AK Parti'den Hayvan Hakları Yasa Tasarısı Açıklaması

Son dakika haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı açıklamada ''Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Hayvanları Koruma Kanun teklifimizi bugün TBMM Başkanlığına sunuyoruz.''

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tarafından yapılan son dakika açıklamasında, kanun teklifini gün içerisinde Meclis'e sunulacağını ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Hayvanlar mal statüsünden çıkarılarak, canlı statüsüne getiriliyor. Hayvanların refahını sağlamak, hayvanların sahiplerinin borcu yüzünden icralık olması ve mal statüsünde olması çıkarılıyor.'' 

TEKLİF MECLİS'E SUNULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, hayvanların korunmasına dair kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu belirtti.

MAL, EŞYA OLMAKTAN ÇIKARILIP CANLI STATÜSÜNE GETİRİLMEKTE

Açıklamalarına devam eden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı:

''Şehirlerin gelişmesi, insanların, hayvanların kesişme alanını artırmakta. Demografik yapıdaki değişimler insanların hayvanlarla ilişkilerini yeniden düzenleme ihtiyacını ortaya koymaktadır. Bu düzenlemenin ruhunu, kalbini ve temel fikrini oluşturan bakış açımız şudur. Hayvanlar bir mal, eşya olmaktan çıkarılıp bir canlı statüsüne getirilmekte ve TCK 151'de hayvanlarla ilgili husus mala zarar verme noktasından çıkarılıp cana zarar verme noktasına getirilerek suç kapsamına alınmaktadır.

SUÇ SAYILACAK FİİLLER: CİNSEL İLİŞKİ, KASTEN ÖLDÜRME...

Kanun teklifimizde hayvan sağlığı temin edilirken, diğer taraftan hayvanların insanlarla birlikte, insanların refah, huzur ve sağlığına tehdit oluşturmadan ahenk oluşturmayı temin etmektedir. Hayvanların haciz edilmesi de artık ortadan kalkmaktadır. İster sahipli, ister sahipsiz, hayvanlara karşı gerçekleştirilen, bir hayvan neslini yok etme, kasten öldürme, işkence etme ve acımasız veya zalimce muamelede bulunma, cinsel ilişki, hayvan dövüştürme fiilleri suç olarak görülmektedir.

SÜRECİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKİP EDECEK

Bazı suçlarda sahibi tarafından şikayet hakkı kullanılmasa dahi Tarım ve Orman Bakanlığınca süreç takip edilecektir.

KISIRLAŞTIRMA VE AĞIZLIK ŞARTI

Mevcutta tehlikeli türlere sahip olanlar ise hayvanlarını kısırlaştırarak ağızlıksız dolaştırmayarak, çocuk oyun alanları ve parkları ile halkın yoğun bulunduğu bölgelere girmeyerek, bu şartlarda mevcut hayvanına ölünceye kadar bakabilecek.

TEHLİKELİ TÜRLERİN BESLENMESİ YASAKLANACAK

Tehlikeli köpek türlerinin saldırıları hepimizin malumu. Bakanlığın, bilim kurulları ile çalışması neticesinde belirlenecek, tehlikeli türlerin bakımları, barındırılması, ülkemize girişi yasaklanmaktadır.

SAHİPLİ HAYVANLARA DİJİTAL KİMLİK ZORUNLULUĞU

Kedi ve köpek sahiplerine dijital kimliklendirme zorunluluğu getirilecek ve terkleri yaptırıma bağlanacak. Petshoplarda kedi ve köpek satışının önüne geçilecek.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal