Haydar Aliyev Vakfı'nın Azerbaycan'ın Geleneksel Kültürünün Tanıtılmasında Etkin Rolü

Haydar Aliyev Vakfı'nın Azerbaycan devleti ile beraber bütün bu çok kültürlülük geleneklerinin dünyaya tanıtılmasında etkin rolü bulunmaktadır.

22.06.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-18:36) Haydar Aliyev Vakfı'nın Azerbaycan'ın Geleneksel Kültürünün Tanıtılmasında Etkin Rolü

Hiç kuşkusuz, Haydar Aliyev Vakfı'nın Azerbaycan devleti ile beraber bütün bu çok kültürlülük geleneklerinin dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynuyor. Merhamet, karşılıklı yardımlaşma ve barış çağrısında bulunmada yadsınamaz bir rolü olduğu da bilinmektedir. 

Azerbaycan'ın çok kültürlülüğü, etkili sonuçları ile sadece ülke içinde değil, uluslararası arenada da insanlara barış, huzur ve karşılıklı saygı kazandırmayı hedeflemektedir.

Avrupa ve Asya'nın tam kavuştuğu noktada yer alan Azerbaycan'da yüzyıllardır çok kültürlü değerlerin korunması için izlenen siyasi yol, sadece coğrafi olarak değil, aynı zamanda kültürel olarak da yüzyıllardır başarı ile devam etmektedir. Devlete bağlı bir sivil toplum kuruluşu olan Haydar Aliyev Vakfı ve başkanı, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva bu siyasi değerin uygulanmasında yer almaktadır. Hoşgörülü bir toplum modelinin benzersiz bir biçimini yaratma ve devam etmede Haydar Aliyev Vakfı çok önemli bir yere sahip oluyor.

Bu programlar dahilinde Azerbaycan çok kültürlülüğünün tek bir ülke içinde kapalı gelişimini değil, dünyanın din ve kültür çeşitliliği bağlamında işleyişini teşvik etmektedir. Bunun sebebi ise ülkemizde tarihsel olarak oluşan hoşgörünün ve çok kültürlülüğünün Azerbaycan toplumunu karakterize eden güzel bir gelenek haline gelmesidir. 

Haydar Aliyev Vakfı faaliyetleri ile farklı halklar arasında hümanizm, dayanışma ve hoşgörü gibi insani değerlerin yerleşmesine ve ülkemizde oluşan güzel geleneğin oluşmasına katkı da sağlamaktadır.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in hem ülke dışında hem de kamuoyunda ''Çok kültürlülük ülkemizde herkes için bir yaşam biçimi haline geldi'' demesi de tesadüf değildir.

Haber365 / Erdal Şimşek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal