BM de Uyardı! Vatikan'a Çocuk İstismarlarını Örtbas Etmeyin

BM bünyesinde bir çok çalışan insan hakları uzmanı, Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan'ı çocuklara yönelik şiddeti ve cinsel istismarı önlemek için daha fazlasını yapılması gerektiğini düşünerek çağrıda bulundu

22.06.2021-08:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-10:57) BM de Uyardı! Vatikan'a Çocuk İstismarlarını Örtbas Etmeyin

Katolik kilisesi sürekli tecavüz, taciz, çocuk istismarı ve eşcinsel ilişkilerle gündeme gelmektedir.

Özellikle de son zamanlarda din adamlarının çocuklara yönelik cinsel istismarları Vatikan'ı zor durumda bırakıyorken, buna karşın kilise çocuk istismarlarının polise bildirilmemesi ve kendi yapısı içerisinde çözülmesi talep ediliyor.

BM UZMANLARINDAN MEKTUP

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi bünyesinde çalışmakta olan ise bağımsız 4 insan hakları uzmanı tarafınca 7 Nisan tarihinde Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'a hitaben yazılan mektup kamuoyuna sunuldu.

VATİKAN İSTİSMAR SUÇLARINI ÖRTBAS EDİYOR

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'a mektupta, dünya genelinde Katolik Kilisesi mensupları hakkındaki cinsel istismar ve şiddet suçlamalarına dair iddialardan endişe duyduklarını ifade edem uzmanlar ise Vatikan'ı ‘’istismarcı Kilise mensuplarını korumak ve onların suçlarını örtbas’’ etmekle suçladı.

İnsan hakları uzmanları ise Vatikan'ın, bazı ulusal yasama organları üzerinde baskı oluşturarak öne sürülenlerin odağında bulunan Kilise yetkililerinin işledikleri suçlardan dolayı sorumlu tutulmasının önüne geçtiğini ve mağdurlara tazminat ödemekten kaçındığı düşüncesini savundu.

ON BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ

Katolik Kilisesi mensupları tarafınca işlenmiş olan insan hakları ihlalleri sebebiyle pek çok ülkede on binlerce bireyin mağdur edildiğini altını çizen uzmanlar, Vatikan'a çağrı gerçekleştirdi.

DAHA FAZLASINI YAPIN

Yapılan çağrıda Uzmanlar, Vatikan'dan ‘’çocuklara yönelik şiddetin ve cinsel istismarın önlenmesi için daha fazlasını yapmasını’’ istedi. 

Vatikan ise söz konusu suçları işlediği öne sürülen Kilise üyelerini cezalandırmamak ve görevden uzaklaştırmamak ile eleştirilmektedirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal