22 Saatlik Oruç Süresini 18 Saate İndirdiler

Ramazan ayının gelmesi ile tüm dünyada müslümanlar oruç tutuyorlar. Son yıllarda olduğu gibi bu sene de ramazan yaz aylarına geliyor. Dünyanın en uzun oruç tutulan ülkesi olan İzlanda da bir grup Müslüman 22 saatlik oruç süresini 18 saate indirme kararı aldı.

26.05.2018-18:37 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-18:48)

İzlanda, Ramazan ayında 22 saat oruç tutan bir ülke. Bir günün hemen hemen bütününü oruçlu geçiren İzlandalı Müslümanların bir bölümü kendi aralarında, orucu 18 saate düşürdü.

Ramazan ayı son birkaç senedir yaz aylarına denk düştüğü için oldukça uzun sürelerde oruç tutuluyor, fakat bu süre Müslümanlar için motivasyon kaynağı aynı zamanda.

Ramazan'da en uzun süre oruç tutan İzlanda'da Müslümanlar, 22 saat oruçlu oluyor. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir kısım Müslüman "Kuran'a dayandırdığı" fetvaya göre orucu 18 saate indirdi.

SAAT 23.00'TEN SONRA İFTAR

İzlanda da iftar ile sahur arasındaki zaman 22 saat. 23.00'ten sonra oruçlarını bozan Müslümanlar, saat 04.00 olmadan da yeniden sahur yapmak zorundalar. Her ne kadar 22 saatlik oruç hemen hemen bir gün aç ve susuz kalmak gibi olsa da, İzlandalı Müslümanlar bu hallerinden şikayet etmiyor.

Özellikle inançlarının kendilerine motivasyon verdiğini söyleyen Müslüman İzlandalılar, 22 saat oruç tutmanın zor olmasıyla beraber inançları ile bu sıkıntıyı aştıklarını ve oruç tutmanın daha rahat olduğunu söylüyor.

BİR GRUP 18 SAAT TUTUYOR

İzlanda'da bütün Müslümanlar 22 saatlik oruç tutmuyor. Gene başkent Reykjavik'te oturan bir kesim Müslümanlar, 22 saatlik oruç süresinin kendilerine zor olduğunu ve inançta kolaylığın temel alınması lazım olduğunu söyleyerek 18 saat oruç tutuyor.

Cemaat Kuran-ı Kerim'e dayandırdığı fetvayı "Allah kulları için kolaylık istiyor. İnsanların uzun oruç zamanları sebebiyle baygınlık yaşadığını biliyoruz, bu sebeple orucu kısaltıyoruz." sözleri ile ifade ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal