Rus Uzman Korotçenko: NATO Askerleri Gay Barlarda Otururken Türk Askeri Savaşıyor

Rusya'nın Natsionalnaya Oborona dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, NATO ve Türkiye hakkında çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Korotçenko, "Türk askerleri cesurca savaşırken diğer NATO üyesi ülkelerin askerleri gay barlarda oturuyor" dedi.

26.05.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-13:18)

Dışişleri Sözcüsü Aksoy'un, ABD'nin F-35 kararıyla alakalı sözlerini değerlendiren Rus uzman Korotçenko, Türk ordusu için "NATO'nun Avrupa mensubu devletlerinin askerlerinin yaptığı gibi 'gay barlarda' takılmıyor, cesurca savaşıyor.'' dedi.

''DİĞER ÜLKELERİN ASKERLERİ GAY BARLARDA OTURURKEN TÜRK ASKERİ SAVAŞIYOR''

Rus uzman Korotçenko, ABD'nin Türkiye'ye dönük kullandığı dilin ültimatoma benzediğini söyledi. Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş yazarı İgor Korotçenko, "Bu askeri ve siyasi bir ültimatom. Türkiye'yle bu şekilde konuşmak doğru olmaz. NATO'nun en büyük devleti. NATO düzeni içinde en iyi ordulardan bir tanesi. Üstelik bu ordu, NATO'nun Avrupa mensubu devletlerinin askerlerinin yaptığı gibi 'gay barlarda' takılmıyor, cesurca savaşıyor. Eğer ABD Türkiye'ye bu şekilde davranıyorsa kusura kalmasınlar. Türkiye kapıyı vurup çıkabilir" dedi.

''WASHİNGTON VE ANKARA TEMASLARININN DONDURULMASI RİSK''

Başlıca sorunun, Washington ve Ankara arasındaki askeri ve teknik görüşmelerin dondurulması olduğunu açıklayan Rus uzman, ABD'nin, hava kuvvetlerini tekrar silahlandırmayı düşünen Türkiye'yi F-35 anlaşmasını iptal etmekle suçladığını söyleyerek bu hususla alakalı şu açıklamaları yaptı:

''TÜRKİYE İLE RUSYA'NIN GENİŞ KAPSAMLI İŞBİRLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇAR''

"Bu vaziyette, eğer Türkiye karşı bu tür önlemler uygulanırsa zannediyorum Ankara'nın, Rusya'yla geniş çaplı ortaklığı için önü bütünüyle açılır. Buna, Türkiye'ye Rus imali 5. nesil Su-57 savaş uçaklarının gönderilmesi de dahil, hatta bu uçakların bir bölümü Türkiye topraklarında imal edilebilir. Bu, Ankara'nın ABD'nin baskısına muhtemel cevaplarından biri olabilir. Su-57, tıpkı S-400 hava savunma sistemlerinde olduğu gibi, NATO seviyesini karşılayan ve NATO'nun diğer sistemleriyle tam uyum biçiminde çalışan tanımlama sistemi ile güçlendirilebiliyor. Bu hususta hiçbir problem yok."

"ŞANTAJ, TÜRKİYE GİBİ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYE KARŞI ÇALIŞMAZ"

ABD'nin zorlamasına karşılık vermek için Türkiye'nin elinde çok daha güçlü araçların da olduğunu söyleyen Korotçenko, "Örneğin, NATO'nun askeri tarafından çıkmak ve yalnızca politik üyeliği devam ettrimek, ulusal silahlı kuvvetlerini NATO komuta yapılarının idaresi altından çıkarmak" sözlerini kullandı. Korotçenko, "Güçsüz bir devlete karşı işe yarayan bu şantaj, Türkiye gibi güçlü bir devlete karşı işe yaramaz. Türkiye'nin bileğini bükemezler" dedi.

''ERDOĞAN SALDIRILARA KARŞI HAVA SAHASINI KAPATABİLCEK''

"Bir dikkate değer husus daha var" diyen Rus uzman, "Erdoğan, hava sahası kontrolü hususunda ulusal bağımsızlığının olması gerektiğini çok iyi biliyor. Eğer bir darbe kalkışması daha olursa Erdoğan, Türkiye'nin dahilinden ve haricinden her türlü düşmanca harekete karşı hava sahasını bütünüyle kapatabilecek" diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal