Gönül Dağı Dişçi Musa kimdir? Nuri Gökaşan'ın hayatı ve rol aldığı yapımlar

Gönül Dağı Dişçi Musa kimdir? Nuri Gökaşan'ın hayatı ve rol aldığı yapımlar haberine ilişkin olarak gündemde yer almaya başlayan yeni gelişmeler 21.05.2022 tarihli haberimizde yer alıyor. Siz de haberimizi okuyarak tüm yeni ayrıntıları keşfedebilirsiniz.

21.05.2022-20:19 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-20:19) Gönül Dağı Dişçi Musa kimdir? Nuri Gökaşan'ın hayatı ve rol aldığı yapımlar

Gönül Dağı'nın sevilen karakterlerinden biri olan Dişçi Musa'ya hayat veren oyuncu Nuri Gökaşan hayranları tarafından merak edilmeye başlandı. Biz de bu haberimizde Nuri Gökaşan'ın hayatından, yer aldığı projelerden ve merak edilenlerden bahsettik.

Nuri Gökaşan kimdir?

Nuri Gökaşan, 20 Haziran 1950 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun olan Gökaşan, mezun olduktan sonra Orhan Erçin Tiyatrosu, Yeni Tiyatro, Çağdaş Sahne, Tiyatro Bakış, Haldun Dormen Tiyatrosu, Hürol Organizasonu, Dat Yapım gibi topluluklara dahil olarak tiyatro sahnelerinde yer almıştır.

Oyunculuk mesleğinin yanında ayrıca Ankara televizyonunda ve radyosunda metin yazarlığı ve seslendirme sanatçılığı da yapmıştır. Bu doğrultuda TRT1 ve birçok özel kanalda dizi, film, reklam ve belgesellerde dublajlar yapmıştır.

Nuri Gökaşan

Tüm bunların yanı sıra Yirmi Bir ve Adam Adam adlı senaryo kitaplarını yazmış, Hababam Sınıfı, Damadım Olur Musun? ve Leyla’nın Evi gibi oyunlarda sahneye çıkmıştır.

Şimdilerde Gönül Dağı dizisinde yer alan başarılı oyuncu, Yeşil Deniz, Kertenkele Yeniden Doğuş, Serçe, Vizontele Tuuba, Organize İşler gibi yapımlarda da bulunmuştur.

Nuri Gökaşan'ın yer aldığı dizi ve filmler

- 2020 - Gönül Dağı (Dişçi Musa) (TV Dizisi)

- 2020 - Anatolian Leopard (Emniyet Müdürü) (Sinema Filmi)

- 2018 - Hadi Be Oğlum (Yıldönümü Adam) (Sinema Filmi)

- 2015 - Yeşil Deniz (Kamil Bakır) (TV Dizisi)

- 2013 - Ben Onu Çok Sevdim (Cemal Madanoğlu) (TV Dizisi)

- 2005 - Organize İşler (Savcı) (Sinema Filmi)

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal