Ford Otosan Coronavirüs Nedeniyle Türkiye'de Üretime Ara Veriyor

Otomotiv şirketi Ford Otosan, coronavirüs salgını nedeniyle 30 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceğini açıkladı.

17.03.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-16:27) Ford Otosan Coronavirüs Nedeniyle Türkiye'de Üretime Ara Veriyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de üretime kötü yönde etki etti. Birçok otomotiv firması coronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da üretimlerini durdururken, Türkiye'deki ilk önlem Ford Otosan'dan geldi. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Yurt dışındaki üretim tesislerinde oluşan kesintiler nedeniyle üretim takvimimizde değişiklik yapılması gereksinimi doğmuştur. Bu kapsamda 30.03.2020 – 04.04.2020 tarihleri arasında Kocaeli Gölcük fabrikamızda üretime ara verilecektir." ifadelerine yer verildi.

DİĞER FİRMALARDA ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili konuşan, Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye planlarında henüz bir değişiklik olmadığını belirtti ve "Zaten bizde birçok parça Çin ve Japonya'dan geliyor, oralarda da üretim planlandığı gibi devam ediyor." dedi. Hyundai Assan yetkilileri de üretim tarafında bir sıkıntı olmadığını, evden çalışma sistemine de henüz geçilmediğini aktardı.

Oyak Renault yetkilileri ise Bursa'daki fabrikada üretime devam edildiğini, gelişmelerin ise yakından takip edildiği belirtti. Yetkililer, coronavirüs salgınına karşı fabrikada tüm hijyen önlemlerinin alındığını da vurguladı. Toyota ve Fiat da Türkiye'deki üretimine devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal