Filistin'e Yardım Elçisi Türkiye: Sağlık Bakanı Koca, Gazze'ye destek için 155 kişiyi taşıyan uçağı duyurdu!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları devam ederken, Türkiye, Filistinlilere yardım elini uzatıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu kapsamda gerçekleştirilen bir yardım faaliyetini duyurarak, Mısır'ın El-Ariş şehrinden Türkiye'ye hareket eden bir uçağın içinde 49 hasta ve 106 refakatçi olmak üzere toplam 155 kişiyi taşıdığını bildirdi.

14.02.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-16:59) Filistin'e Yardım Elçisi Türkiye: Sağlık Bakanı Koca, Gazze'ye destek için 155 kişiyi taşıyan uçağı duyurdu!

Gönderilen bu yardım, İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilere Sağlık hizmeti ve destek sağlamayı amaçlıyor. 

Türkiye, Filistin'e yönelik saldırılara karşı uluslararası alanda sesini yükseltirken, insani yardımla da Filistin halkına destek olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla Gazze'den Türkiye'ye gelen hastalar hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, 49'u hasta ve 106'sı refakatçi olmak üzere toplamda 155 kişiyi taşıyan bir uçağın Mısır'ın El-Ariş şehrinden Türkiye'ye hareket ettiğini duyurdu. 

155 Gazzeli geliyor

Paylaşımında, "49'u hasta, 106'sı refakatçi olmak üzere Gazzeli 155 kardeşimiz ülkemize geliyor. Uçak, Mısır El-Ariş'ten az önce havalanmış durumda. Hastalara karşı görevimiz, milletimiz adına büyük." ifadelerine yer verdi. Türkiye, Filistin'e yönelik saldırılarda yaralananlara yönelik sağlık hizmeti ve yardım faaliyetlerini sürdürmekte.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal