Demir yolu çalışanları grevde: 15-18 Şubat tarihlerinde seferler aksayacak!

Fransa'da demir yolu çalışanları, işçi sendikalarının çağrısıyla 15-18 Şubat tarihlerinde greve gitme kararı aldı. Bu grev, Fransız demir yolu şirketi SNCF'nin çalışanlarını kapsayacak. Sendikalar, işçi hakları ve çalışma koşulları konusunda taleplerini dile getirerek, bu süreçte grev yapma kararı aldı.

14.02.2024-15:49 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-17:37) Demir yolu çalışanları grevde: 15-18 Şubat tarihlerinde seferler aksayacak!

Fransa'da Sud Rail ve CGT sendikalarının çağrısı üzerine demir yolu işçileri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maaş artışları ve erken emeklilik hakları talepleriyle 15-18 Şubat tarihlerinde 3 günlük bir greve gitme kararı aldı. Grev, Fransız demir yolu şirketi SNCF'nin çalışanlarını kapsayacak. Sendikalar, işçi haklarına ve çalışma koşullarına dair taleplerini dile getirerek bu süreçte grev yapma kararı aldı.

FO Cheminots sendikasının sekreteri Daniel Ferte, SNCF'nin tren başına 2 çalışan sözü verdiğini ancak bu taahhüdün tüm seferlerde uygulanmadığını belirterek özellikle yoğun çalışma saatleri konusunda şikayette bulundu. Ferte, hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmanın yanı sıra her gün değişen düzensiz çalışma saatlerinden de memnun olmadıklarını ifade etti.

“Grev bir haktır!”

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, grevin bir "hak" olduğunu bildiklerini ancak çalışmanın da bir "sorumluluk" olduğunu vurgulayarak demir yolu çalışanlarının sık sık greve gitme eğilimlerinin şirketin itibarına zarar verdiği değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'daki demir yolu grevi nedeniyle kış tatili dönemine denk gelen Fransızlar, seyahat planlarında aksamalar yaşama endişesi taşıyor. SNCF, grev nedeniyle yüksek hızlı tren (TGV) seferlerinde kısıtlamalara gitmeyi planlıyor. Yapılan açıklamada, yüksek hızlı trenlerin her iki seferinden birinin gerçekleştirilmesi hedeflendiği belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal