Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo'dan Tehdit! Ya Koronavirüs Aşısı ya da Hapis Cezası

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüse karşı aşı olmayan vatandaşları hapse atmakla tehdit etti. Duterte, ‘’Aşı ya da seni hapse attırırım.’’

22.06.2021-08:13 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-08:19) Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo'dan Tehdit! Ya Koronavirüs Aşısı ya da Hapis Cezası

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Dünya genelinde ise bütün ülkeler, koronavirüs salgınından kurtulmak için yoğun bir aşılama sürecine girdi.

Ancak pek çok ülkede aşı olmayı reddeden hatırı sayılır sayıda vatandaşlar var. O ülkelerden birisi de Filipinler.

YA AŞI YA HAPİS

Koronavirüs salgını ile birçok ülke zorlu bir mücadele veriyor. Bunlardan birisi de Asya ülkelerinden Filipinler'in Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüse karşı aşı olmayı reddeden vatandaşları hapse atma ile tehdit etti.

Bütün televizyon bültenlerinde yayınlanan konuşmasında aşı olmak istemeyenlere hitaben Duterte, ‘’Sen seç, aşı ya da seni hapse attırırım. Beni yanlış anlama, bu ülkede bir kriz var.’’ Diye konuştu. 

23 BİN CAN KAYBI YAŞANDI

Filipinler’de bu zamana kadar 1 milyon 364 bin 239 koronavirüs vakası kaydedilirken koronavirüs sebebiyle de 23 bin 749 kişi hayatını kaybetti.

Yaklaşık ise 110 milyon nüfusa sahip ülkede, 20 Haziran tarihi itibari ile yaklaşık 2,1 milyon vatandaşa aşının iki dozu da uygulandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal