Pentagon: Türkiye'ye Afganistan'da Verilecek Desteğin Ayrıntıları Görüşüldü

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, 'Türkiye, havalimanının korunması konusunda öncülük etmeyi kabul etti. ABD ve uluslararası toplumdan bir destek almaları gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine çalışıyoruz.'

22.06.2021-00:27 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-01:00) Pentagon: Türkiye'ye Afganistan'da Verilecek Desteğin Ayrıntıları Görüşüldü

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Afganistan'daki güvenlik meselesinin takipçisi olduklarını fakat ABD'nin tamamıyla  geri çekilmesi hakkındaki takvimde değişiklik olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasındaki telefon görüşmesinde, Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın korunması için bir anlaşma sağlandığı veya sağlanamadığı hakkında ki sorusuna Kirby, bu görüşmenin geçen hafta NATO Zirvesi marjında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleşen görüşmenin devamı olduğunu belirtti.

Kirby, "Türkiye, havalimanının korunması konusunda öncülük etmeyi kabul etti. Ancak halen detayları üzerinde çalışılıyor. Yapılması gereken daha çok iş var. Onlar, ABD ve uluslararası toplumdan bir destek almaları gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine çalışıyoruz" dedi.

'TAM OLARAK VERİLECEK DESTEĞİN NE OLDUĞUNU HENÜZ BİLMİYORUZ'

Muhabirin, "ABD Türkiye'ye bu konuda finansal veya lojistik destek vermeye hazır mı?" sorusuna Kirby, "Dediğim gibi bu konuda çalışıyoruz. Tam olarak verilecek desteğin ne olduğunu henüz bilmiyoruz" diyerek yanıtladı.

ABD'nin Afganistan'dan çekilme hali devam ederken Amerikan güçlerinin geri çekilmesi ile birkaç ülkenin diplomatik misyonları için önem isteyen Hamid Karzai Havalimanı'nın korunması meselesine yönelik müzakereler devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal