Bakanlık Açıkladı: 24 Ay Boyunca Hibe Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı. Bakanlık, AB Projesi çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi için yeraltı kömür ile metal maden iş yerlerine, 24 ay boyunca hibe desteği temin edecek.

18.07.2020-11:25 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:38) Bakanlık Açıkladı: 24 Ay Boyunca Hibe Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi için yeraltı kömür ve metal maden işyerlerine, 24 ay boyunca hibe desteği verecek.

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, 21 Kasım 2019 tairihinde başlayan 'Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi' operasyonu çerçevesinde, sağlık, güvenlik ve iş barışının iyileştirilmesiyle Türkiye işgücü için insana yakışan işlerin hazırlanması hedefleniyor.

ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 17,5 milyon eurro bütçeli projede teknik destek, finansal yardım ve rehberlik programıyla hibe programı yer alıyor.

Madencilik sektöründe proaktif tutuma dayalı iyileştirilmiş çalışma şartlarına destek verilmesi ve toplumsal farkındalığın artmasını hedefleyen proje ile bütün paydaşların konuyla alakalı bilgi düzeylerinin geliştirilmesiyle çalışma şartlarının daha fazla iyileştirilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal