Yunanistan'ı Karıştıran Skandal Teklif!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, ABD’li mevkidaşı Jim Mattis’e, Volos, Larisa ve Dedeağaç (Aleksandrupolis) kentlerinde 3 askeri üs kurulması teklifi, Atina’da koalisyon hükümetinde olumsuz karşılandı.

13.10.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-09:18) Yunanistan'ı Karıştıran Skandal  Teklif!

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı ve Başbakan Aleksis Çipras’ın lideri olduğu Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi milletvekili Yorgo Kiriçi, "Yönetimin öyle bir planlaması bulunmuyor. SYRİZA da kesinlikle mutabık değil. ABD’nin bölgedeki çıkarları için Yunanistan’ı saldırı noktası olarak kullanması taraftarı değiliz" dedi.

Parlamento Başkanı Nikos Vuçis, memnuniyetsizliğini "Şaşırdım. Hiç bilmiyordum" ifadeleri ile dile getirdi. Başbakan Çipras da Kammenos’u arayarak açıklamaları hakkında bilgi talep etti. Kammenos dün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "Bu üsler zaten faaliyet gösteriyor" şeklinde konuştu.

HELİKOPTER ÜSSÜ

Buna karşı ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, "Dedeağaç’da ABD helikopter üssü olmayacak" dedi. Kammenos, Mattis ile görüşmesinde konuşmasında "Yunanistan ABD’yi diyebilirim ki, yegane stratejik ortak ve müttefik sayıyor. ABD’nin yalnızca Suda’da (Girit adasındaki ABD deniz üssü) değil, Volos, Larisa ve Dedeağaç’ta da daha kalıcı askeri güçler konuşlandırması Yunanistan için kritik derecede önemli" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal