Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Deniz Yetki Alanlarının Belirlenmesi' Çağrısı

Ege ve Doğu Akdeniz konularına yönelik açıklamalarda bulunan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas,''İtalya ile yaptığımız gibi deniz yetki alanlarının belirlenmesini Türkiye ile de konuşmak istiyoruz.'' dedi.

30.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-15:16) Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Deniz Yetki Alanlarının Belirlenmesi' Çağrısı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, başkent Atina'da gerçekleştirdiği haftalık olağan basın toplantısında, Ege ve Doğu Akdeniz'e yönelik önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

Türkiye ile bilhassa gerginlik dönemlerinde iletişim kanallarının açık olmasının şart olduğuna vurgu yapan Petsas, "İtalya ile yaptığımız gibi deniz yetki alanlarının belirlenmesini Türkiye ile de konuşmak istiyoruz." dedi.

Petsas, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gittiğini söyleyerek, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile konuyu telefonda konuştuğunu söyledi.

Yunanistan ve İtalya, 9 Haziran'da, İyon Denizi'nde iki ülke arasında Ekonomik Münhasır Bölge sınırlandırma anlaşmasını onaylamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal