Yunanistan Dışişleri Bakanı: Baskı veya Tehdit Olmadan Türkiye'yle Diyaloğa Hazırız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 'Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir.' ifadelerini kullandı.

28.07.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-16:08) Yunanistan Dışişleri Bakanı: Baskı veya Tehdit Olmadan Türkiye'yle Diyaloğa Hazırız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, temaslarda bulunmak için başkent Atina'daki İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği (AB) ile İş Birliği Bakanı Arancha Gonalez Laya ile bir araya gelmelerinin sonrasında yapılan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İspanyol görevdaşıyla göçmen meselesi ile Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri masaya yatırdıklarını ifade eden Dendias, Libya meselesinde Avrupa Birliği'nin daha etkin bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda Laya ile anlaştıklarını dile getirdi.

Dendias, Laya'nın geçen gün Ankara'da temaslarda kurduğunu hatırlatarak, 'Yunanistan'ın da komşusu Türkiye'ye karşı saygılı olduğunu' iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleriyle alakalı açıklamalarından da söz eden Dendias, 'Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir.' diye konuştu.

Laya da geçen gün Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü hatırlatarak, 'Edindiğim izlenime göre Türkiye, Atina ile diyalog arzu ediyor.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında, 'Yunanistan'ın Türkiye için önemli bir komşu' olduğu ifadelerini kullanarak, 'Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) talimatları çerçevesinde biz ön koşulsuz şekilde Yunanistan ile bütün bu konuları; Ege, kıta sahanlığı, adalar, hava sahası, arama tarama çalışmaları ve Doğu Akdeniz diğer bütün ikili konuları konuşmaya hazırız.' diye konuşmuştu.

Yunanistan ile meydana gelen NAVTEX gerginliğine de değinen Sözcü Kalın, 'bölgedeki faaliyetleri bir müddet bekletebileceklerini' belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal