Yunanistan’da Bayraklar Yarıya Çekildi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Cuma namazı kılınmasına saatler kala Yunanistan’da pek çok kilisede bayraklar yarıya çekilirken, ülkede matem çanları sesleri yükseliyor.

24.07.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-14:11) Yunanistan’da Bayraklar Yarıya Çekildi

86 senenin ardından Ayasofya’nın kapılarını ibadete açması dünya medyasında oldukça ilgi toplayarak manşetlere taşındı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ilk namaz için binlerce insan Ayasofya’ya koşarken, Yunan medyası da Ayasofya’nın camiye çevrilmesini yas olarak nitelendirdi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 senenin ardından ilk namazın kılınmasına saatler kala Yunanistan’da kiliselerin önündeki bayraklar yarıya indirildi. Agrinio ile Patras şehirlerindeki kiliselerden matem çanlarının sesleri yükselirken, akşam vakitlerinde de ilahiler okunacağı bildirildi. Yunan dünyası için 'kara bir gün' olduğu belirtildi.

Şu anda Yunan televizyon kanallarında da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki Kuran tilaveti canlı olarak veriliyor.

HRİSTİYAN ALEMİ İÇİN YAS GÜNÜ

Yunanistan'da Ayasofya'nın tekrar cami olmasının yol açtığı şok giderek büyüyor.

Yunan kilisesi, kararı protesto etmek için yurt genelindeki kiliselerde öğlen vakti çan çalınarak ve bayraklar yarıya indirildi. Yunan Kilisesi Başpsikoposu Leronimos, 'Bugün tüm Hristiyan alemi için bir yas günü' ifadelerini kullandı.

Leronimos, bu akşam özel bir ayin yapacağını ve Akathist ilahisinin söyleneceğini bildirdi.

Yunanistan'daki aşırı sağcı ve radikal dinci toplulukların da Atina ve Selanik'te gösteriler düzenlemesi öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal