Yunanistan Türkiye Takas İddiaları: Açıklama Yapıldı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin en yakın zamanda geri dönmesini beklediklerini belirtirken, takas iddiaları hakkında açıklama yaptı

23.04.2018-15:02 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-14:50) Yunanistan Türkiye Takas İddiaları: Açıklama Yapıldı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin en yakın zamanda Yunanistan'a dönmesini beklediklerini ifade ederken, takas iddialarını yalanladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de tutuklu bulunan 2 Yunan askerinin, Yunanistan'da tutuklu bulunan FETÖ'cü askerler hakkında gündeme gelen takas iddialarıyla alakalı soruları yanıtladı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, askerlerin en yakın zamanda Yunanistan'a dönmesini beklediklerini ifadesini vurgularken, takas iddialarının gerçek olmadığı yönünde açıklama yaptı Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'la barışçıl ilişkilere ihtiyaç olduğuna dair söylemlerini olumlu karşıladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Mart ayında Varna'da düzenlenen Türkiye – Avrupa Birliği zirvesinde Yunan askerlerin iadesinin istendiğini belirtmiş, karşılığında ise FETÖ'cü askerlerin iade edilmesini talep ettiklerini söylemişti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise bu konu hakkında yaptığı açıklama gerçek olmadığı yönünde olmuştu.

FETÖ'CÜ ASKERLERİ SERBEST BIRAKMIŞLARDI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 8 FETÖ üyesi asker helikopterle Yunanistan'a kaçmış buradan sığınma talep etmişti.

Kaçak FETÖ'cü askerler oraya gittikten itibaren Yunanistan'da tutuklu halde bulunuyorDU.

Yunanistan Adalet Bakanı Kontonis 2 gün önce yaptığı basın açıklamasında "18 aylık tutukluluk halleri bittikten sonra serbest bırakılmalarını önleyecek bir durum yok" şeklinde konuşmuştu. Daha sonra mahkeme bir FETÖ üyesini serbest bırakmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal