Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözlerine Dair Açıklama

Yunanistan Başbakanlığının açıklamasında "Türk Cumhurbaşkanının açıklamalarından, Ege'de sulh lehine dönüşü ve Türkiye-Yunanistan arasında emniyet dahil elzem hususlarda diyaloğu desteklemesi gibi müspet bölümleri alıyoruz" yorumunda bulunuldu.

22.04.2018-21:41 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-22:11) Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözlerine Dair Açıklama

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili ilişkilere ilişkin yorumlarında dair, "Türk Cumhurbaşkanının açıklamalarından Ege'de sulh lehine dönüşü ve Türkiye-Yunanistan arasında emniyet dahil elzem hususlarda diyaloğu desteklemesi gibi müspet bölümleri alıyoruz." açıklaması geldi.

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilere ilişkin yorumlarına dair yapılan yazılı açıklamada, mevzu bahis açıklamaların uygulamaya geçirilmesinin beklendiğini söylendi.

Edirne'de tutuklu bulunan iki Yunan asker konusu ile başka konuların karşılaştırılmasının "kabul edilemez" olduğu belirtilen açıklamada, Yunanistan ve Avrupa Birliğinin durumunun Yunan askerlerin koşulsuz bir biçimde zaman kaybetmeden geri gönderilmesine yönelik olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV'de katıldığı programda Yunanistan ile ilişkilere ilişkin "Suların ısınması diye bir şeyi istemiyoruz. Böyle bir çabanın içinde değiliz. Biz Yunanistan'a bir komşumuz olarak bakıyoruz. Öyle veya böyle bazı problemler olsa dahi bütün bunları aşalım istiyoruz’’ açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika Dünya Habeleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal