Trump'ın Danışmanları: Kuzey Kore Tuzak Kurdu

Amerikan basının yaptığı haberde ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanları, 'Kuzey Kore'nin nükleer testleri durdurması ‘tuzak’ olabilir' endişesi taşıyor.

22.04.2018-21:22 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-21:23) Trump'ın Danışmanları: Kuzey Kore Tuzak Kurdu

Amerikan medyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarının Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri durdurma kararına tedirginlikle yaklaştıklarını ve Pyongyang’ın verdiği sözleri ‘tuzak’ olarak yorumladıklarını yazdı.

Washington Post gazetesinin yaptğı habere göre ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanları, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un çok süratli bir şekilde geri alabileceği ‘göreceli mütevazı sözler’ verdiğinden yaşadıkları kaygıyı ifade etti.

Öte yandan danışmanlar, Kim Jong-un’un ‘aklıselim’ olduğu ve konsensüse hazır olduğu hususunda bir ‘hayal yaratmak’ istediğini, böylelikle ileri zamanda ABD’nin Kuzey Kore’nin isteklerini reddetmesinin daha güç olacağını belirtti.

'EKONOMİK YAPTIRIMLARI YUMUŞATMA TEŞEBBÜSÜ'

Washington danışmanlarının bazılarınınsa Pyongyang’ın açıklamalarını, ABD ve müttefiklerini ekonomik yaptırımları yumuşatma teşebbüsü olarak yorumladıkları kaydedildi.

Daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, balistik füze testlerine ve nükleer silah denemelerine artık gerek kalmadığını ve salt ekonomik gelişime yoğunlaşacaklarını açıklamış ve bunun ardından Kuzey Kore ordusu 21 Nisan tarihi itibarıyla füze denemelerini bitirmişti.

Kim Jong-un, füze denemelerinin sonlandırılmasının garanti göstergesi olarak, ülkenin kuzeyindeki Punggye-ri nükleer deneme sahasının da kapatılacağını, ayrıca bölgedeki gerginliğin düşürmesi için uluslararası çabalara katılım göstereceklerini ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal