Dünya bunu konuşuyor! Boeing çalışanlarının gizemli ölümleri endişe yaratıyor

ABD'nin önde gelen uçak üreticisi Boeing'in güvenlikle ilgili endişeleri gündeme getiren eski çalışanlarından biri daha sürpriz bir enfeksiyon sonucu hayatını kaybetti. Uçak şirketinin ürettiği modellerin güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getiren John Barnett'ın ardından, şimdi de Joshua Dean adlı eski bir çalışanın hayatını kaybettiği duyuruldu.

03.05.2024-10:55 - (Son Güncelleme: 03.05.2024-15:29) Dünya bunu konuşuyor! Boeing çalışanlarının gizemli ölümleri endişe yaratıyor

John Barnett, 9 Mart tarihinde ölü bulunmuştu. Boeing'in uçaklarıyla ilgili endişelerini dile getirmiş ve şirkete karşı dava açmıştı. Ancak, bu hafta, aynı şekilde Boeing'in güvenlikle ilgili endişelerini kamuoyuna açıklayan bir başka eski çalışanı Joshua Dean'ın da enfeksiyon nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Dean, Spirit AeroSystems isimli Boeing'in tedarikçisi şirketin eski bir kalite müfettişiydi. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Dean'ın antibiyotiğe dirençli MRSA olarak bilinen bir enfeksiyon nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Boeing şirketinin güvenliğiyle ilgili endişeleri dile getiren isimlerden biri olan eski çalışanı Joshua Dean'ın beklenmedik ölümü, havacılık endüstrisinde ve kamuoyunda büyük bir şok etkisi yarattı. Son iki ay içinde Boeing ile ilgili endişelerini açıkça ifade eden ikinci kişinin yaşamını yitirmesi, şirketin güvenlik ve itibar sorunlarıyla yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

44 yaşındaki eski Boeing çalışanı Joshua Dean, son dönemlerde yaşanan bir dizi felaketle ilişkilendirilen 737 MAX uçağı bileşenlerinde tehlikeli arızalar olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Dean, özellikle Boeing'in son yıllarda yaşanan kazalarla ilişkili olan 737 MAX modeliyle ilgili olarak ciddi endişelerini dile getirmiş ve şirketin uyguladığı iş politikalarını eleştirmişti.

Dean, 2023 yılında Boeing'den işten çıkarılmasının ardından açık bir şekilde konuştuğu için işten çıkarıldığını iddia etmiş ve şirket hakkında federal mercilere şikayette bulunmuştu. Bu şikayetler, şirketin güvenlik ve kalite standartlarına yönelik soru işaretlerini artırmış ve Boeing'in itibarını sarsmıştı.

Dean'ın beklenmedik ölümü, Boeing'in güvenlikle ilgili endişeleri dile getiren eski çalışanlarının yaşamlarını yitirmesinin ardından, kamuoyunda daha fazla tartışma ve endişe yaratmış durumda. Havacılık endüstrisi ve dünya genelindeki havayolu şirketleri, Boeing'in güvenlik ve kalite kontrolü konularında daha şeffaf ve etkili önlemler alması gerektiği yönünde çağrılar yapıyor.


Bir kişi daha ölü bulunmuştu

Boeing uçaklarının güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan bir başka isim olan 62 yaşındaki John Barnett'in trajik ölümü, havacılık endüstrisinde ve kamuoyunda derin endişelere yol açtı. Güney Carolina'da bir otelin yakınında aracında silahla ölü bulunan Barnett, 2010 yılında Boeing'in Kuzey Charleston fabrikasında çalışırken uçaklardaki üretim hatalarıyla ilgili sorunları yetkililere ilettiğini iddia etmişti.

Barnett, Boeing'in üretim hatalarını rapor ettiği halde şirketin kendisine misilleme yaptığını öne sürmüştü. Ayrıca, Ocak ayında Alaska Havayolları jetinin uçuş sırasında kapı panelinin havaya uçması olayı sonrasında, Boeing'in 737 Max 9 jetlerini çok hızlı bir şekilde yeniden uçuşa sokmasından endişe duyduğunu dile getirmişti.

Boeing'e karşı dava açan Barnett, şirket tarafından taciz edildiği iddiasıyla yasal işlem başlatmıştı. Ancak, mahkemeye ifade vermesi gereken ikinci günde, kaldığı otelin otoparkında ölü bulunmuştu. Barnett'in ölümü, Boeing'in güvenlikle ilgili endişeleri dile getiren ve şirkete dava açan ikinci bir çalışanın hayatını kaybetmesiyle birlikte, şirketin güvenlik ve etik konularındaki sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi.

Barnett ve Joshua Dean gibi Boeing çalışanlarının, aynı hukuk firması tarafından temsil edildiği biliniyor. Bu durum, şirketin güvenlikle ilgili iddiaları ciddiye almaması veya işçileri susturmak için baskı uyguladığına dair endişeleri artırıyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal