Trump'tan Skandal Karar! 'Orduyu Harekete Geçirdim'

Trump Twitter hesabı üzerinden söz konusu durum hakkında yaptığı açıklamada, sınırdaki binlerce göçmenle alakalı, 'Sınır devriyesini ve orduyu alarma geçirdim, bu ulusal acil durum. Yasalar değişmeli' dedi.

22.10.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-17:06) Trump'tan Skandal Karar! 'Orduyu Harekete Geçirdim'

Orta Amerika'dan ABD'ye geçme niyeti ile yola çıkan bir çok göçmenin meydana getirdiği konvoy, Meksika'nın Guatemala sınırına gelmişti. Suchiate Nehri üzerinde Meksika ile Guatemala'yı birbirine bağlayan köprüde ve sınır kapısında bir araya gelen, geceyi burada uyuyarak geçiren 3 binden fazla göçmeni ülkeye sokmamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump  son dakika açıklaması geldi.

ABD Başkanı Twitter hesabı üzerinden söz konusu durum hakkında yaptığı açıklamada, sınırdaki binlerce göçmenle alakalı, 'Sınır devriyesini ve orduyu alarma geçirdim, bu ulusal acil durum. Yasalar değişmeli' şeklinde konuştu.

Trump gtarafından yapılan açıklama şu şekilde:

'Çok üzücü ama, görünüşe bakılırsa Meksika polisi ve ordusu güney sınırımızdaki konvoyu durdurmada başarısız. Suçlular ve kimliği belirsiz Orta Doğu’lular iç içe geçmiş vaziyette. ABD Sınır Devriyesi’ni ve orduyu alarma geçirdim. Bu ulusal güvenliğin ilgileneceği bir konu. Kanunlar değişmeli. Ne zaman bir göçmen akını görürseniz, göçmenlik yasasının değişmesi için Demokratların bize oy vermediğini hatırlayın. Guatemala, Honduras ve El Salvador kendi işlerini yapıp insanların ülkesini terk etmesini önleyemiyor. Bunun önüne geçeceğiz.'

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal