Danimarka Sağ Partisi Afrika'dan Gelen Göçü Engellemek İstiyor

Danimarka Halk Partisi (DF), hükümetin Danimarka'nın Afrika'dan Avrupa'ya göç konusunda Marakeş Bildirgesi'ne katılmasını askıya almasını istedi.

22.10.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-17:04) Danimarka Sağ Partisi Afrika'dan Gelen Göçü Engellemek İstiyor

Danimarkalı radyonun bildirdiğine göre , Danimarka Halk Partisi (DF), hükümetin Danimarka'nın Afrika'dan Avrupa'ya göç konusunda Marakeş Bildirgesi'ne katılmasını askıya almasını istedi. DF, Danimarka hükümetinin, bu yılın Mayıs ayında, 27 AB üye ülkesi ve 28 Afrika ülkesi tarafından imzalanan Marakeş Deklarasyonu'na katılma kararının için çok hızlı verildiğini iddia ediyor. DF, Danimarka'nın katılımında bir durak talep ediyor. Bildirgenin yasal olarak bağlayıcı olmaması gerçeğine rağmen, DF Danimarka hükümetine olan kesin talepleri netleşinceye kadar çekilme talebinde bulundu. Kararın bir parçası olarak, imzacılar gençlerin ve çocukların Avrupa'ya istihdam ya da eğitim için gelme fırsatlarını geliştirmek için çalışmaya karar verdiler. DF raportörü Martin Henriksen, "yasal göç ve hareketlilik" konusundaki ifadeleriyle ilgili kaygılarını dile getirdi.

"Öncelikle, Danimarkalılar Partisi, bunun fantastik bir fikir olduğuna gerçekten inanmıyoruz. İkincisi, bu tür bir göç Danimarka'nın sosyal ve kültürel uyumunu etkiliyor ve şu anda daha fazla ihtiyaç olup olmadığı konusunda daha geniş bir tartışmamız var. Henriksen, yabancı işçilerin istihdamını kolaylaştırdı’’ açıklaması yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal