Trump Göç Politikasına Sınırlama Getiriyor

ABD Başkanı Donald Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkenin göç politikasını sığınmacıları sınırlamak için değiştirmeye karar verdi.

02.11.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-10:53) Trump Göç Politikasına Sınırlama Getiriyor

ABD Başkanı Donald Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkenin göç politikasını sığınmacıları sınırlamak için değiştirmeye karar verdi. Beyaz Saray'daki bir konuşmada Trump, sınırı geçerken yakalanan göçmenlere uygulanan “yakalama ve serbest bırakma” politikasından kurtulmayı planladığını söyledi. Trump, bu politikanın Demokratlar tarafından ileri atıldığı iddia edilse de, ilk önce George W. Bush yönetimi tarafından uygulandığını belirtti. Trump, "Artık serbest bırakmıyoruz. Yakalayacağız, serbest bırakmayacağız. Sınır dışı edilme işine kadar bizimle kalacaklar." dedi. Trump ayrıca, ülkeye giren göçmenlerin sadece yüzde üçünün göçmenlik oturumlarına katıldığını belirtti. Ancak Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, bunların yaklaşık yüzde 60-75'i ortaya çıkıyor. Trump, Mevcut iltica politikalarını sert bir şekilde eleştirdi ve birçoğunun hileli olduğunu ve işlem vakalarının çok uzun sürdüğünü söyledi. Trump, "Sınırlarımıza yabancıların çizdiği en büyük boşluk, büyük ülkemize giriş yapmak için hileli veya merhametsiz sığınma iddialarının kullanılmasıdır." dedi.

Ayrıca, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, göndermeyi, ülkenin güney sınırına karavandakileri durdurmak ya da tutuklamak amacıyla sınıra 15 bine kadar asker gönderebileceklerini açıkladılar. Ordu, cumhurbaşkanına göre ülkeye yasadışı yollardan giren göçmenleri tutmak için "büyük şehir çadırları" kuracak. Hava Kuvvetleri Orgeneral Terrence O'Shaughnessy, gönderilen askerlerin bir kısmının silahlı olacağını kaydetti. Bir soruya yanıt olarak Trump, ABD ordusunda sığınmacı göçmenlerin attığı kayaların "ateşli silah olarak" kabul edileceğini söyledi. Duyuru, Trump’ın geçtiğimiz günlerde bir yürütme emriyle doğuştan gelen vatandaşlığı sona erdirme planlarını açıklamasının ardından ABD göçmen politikasını büyük ölçüde değiştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal